• Haberler
  • Ağrı
  • Botox'tan steroide: Ağrı'da binlerce kaçak ürün yakalandı

Botox'tan steroide: Ağrı'da binlerce kaçak ürün yakalandı

Ağrı'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda binlerce ilaç ve elektronik sigara ele geçirildi.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen takipli operasyon kapsamında, yabancı uyruklu bir şahıs yakalandı. Yapılan çalışmada, şüphelinin yanında bulunan koli ve poşetler incelendi.

Ekiplerin titiz araması sonucunda, farklı kategorilerde çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyonda 1.522 adet botulinum toksini (Botox) ilacı, 3.712 adet vücut geliştirme ilacı (steroid içerikli), 320 adet elektronik sigara ve likit ile 80 gram safran bulundu.

Yakalanan ürünlerin büyük bir kısmının piyasada yüksek değer taşıdığı ve sağlığa zararlı olabileceği değerlendiriliyor. Ele geçirilen botulinum toksini ilaçlarının estetik uygulamalarda, vücut geliştirme ilaçlarının ise sporcular tarafından sıkça tercih edilen içeriklerden oluştuğu öğrenildi. Ayrıca ele geçirilen elektronik sigara ve likitlerin yurt dışından yasa dışı yollarla getirildiği tespit edildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan yabancı uyruklu şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen operasyonların, vatandaşların sağlığını ve kamu düzenini korumak amacıyla kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme