Bölek,'Eğitim çalışanları, emekli olmaya korkar oldu'
Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem Bölek, emekliye ayrılacak eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.
Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem Bölek, emekliye ayrılacak eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bölek, "Eğitim çalışanları, emekli olmaya korkar oldu. Emekli memurlar, açlığa değil huzura teslim olmalıdır." dedi.
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Ağrı İl Temsilcisi Ekrem Bölek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emekliye ayrılacak eğitim çalışanlarının durumunu eleştirdi. Bölek, bugün bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin aylık 18.796 TL olduğunu belirterek, emekli memurların açlık sınırında maaş ile nasıl yaşayabileceğini sordu.
Bölek, devletin yıllarca hizmet etmiş eğitim çalışanlarını emekli olduktan sonra açlık sınırına teslim etmemesi gerektiğini vurguladı. Bölek, "Devlet makamları, devlete hizmet eden emekli memurlarını açlık sınırına teslim etmemelidir. Onlara güzel bir yaşam sürdürecekleri ekonomik bağımsızlıklarını kuvvetlendirecek bir düzenleme yapması hayati önem taşımaktadır. Eğitim çalışanları, emekli olmaya korkar oldu. Emekli memurlar, açlığa değil huzura teslim olmalıdır." ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





