Bitlis'in Ahlat ilçesinde yeni proje için çalışmalar başlatıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yeni proje için çalışmalar başlatıldı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde geniş çaplı yeni bir projeye start verildi. Proje, Ahlat ilçesine yeni bir soluk getirecek? Peki Bitlis’in Ahlat ilçesinde ne yapılacak? İşte detaylar…

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü hizmet sahasında yer alan Bitlis’in Ahlat ilçesinde geniş çaplı bir ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülen projede, yaklaşık 150 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalarda amaç, bölgedeki orman örtüsünü güçlendirmek ve çevreye katkı sağlamak.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Kulaksız ve Tahtı Süleyman mahallelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çetiner, bölgedeki ormanlaştırma faaliyetlerini yakından takip ederek, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Çalışmalar kapsamında, 2024 yılında 150 hektarlık alanda makineli toprak işleme (teras) teknikleri kullanılarak zemin hazırlığı yapılmaya devam ediyor. Bu çalışmaların sonbahar mevsimine kadar tamamlanması hedefleniyor. Sonbaharda dikilecek Sedir, Karaçam, Badem, Alıç, Mahlep ve Ardıç fidanları ile Bitlis ve çevresine yeni bir orman örtüsü kazandırılacak.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, "Geleceğe nefes olmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz." dedi.

Bu projeyle Bitlis'in ağaçlandırma oranının artması ve Türkiye Yüzyılına katkı sağlanması amaçlanıyor. Çetiner, bu tür projelerin yalnızca çevresel faydalar sağlamadığını, aynı zamanda bölgedeki ekonomik ve sosyal yaşamı da olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.