Bitlis'te minik yürekler yaban hayvanlarına yiyecek bıraktı
Bitlis'te iki kız kardeş, kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yiyecek bırakarak örnek bir davranış sergiledi.
Bitlis’in Güroymak ilçesinde yaşayan Mina (13) ve Nisa Okay (11) kardeşler, karne tatilini köylerinde geçirirken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakarak örnek bir davranış sergiledi. Babaları Mehmet Okay ile birlikte, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları unutmadılar.
Gölbaşı beldesinde kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle yaban hayvanlarının zorlandığını gören aile, doğanın farklı noktalarına ekmek, yem ve çeşitli gıdalar bırakarak hayvanların yaşam mücadelesine katkı sağlamayı amaçladı.
Baba Mehmet Okay, çocuklarına küçük yaşlardan itibaren doğa ve hayvan sevgisini aşılamaya çalıştığını belirtti. "Kış aylarında yaban hayvanları çok zorlanıyor. Çocuklarımın bu duyarlılığı göstermesi bizi gururlandırdı. Herkes imkânı ölçüsünde doğaya destek olmalı," dedi.
Mina ve Nisa kardeşler, yaban hayvanlarının aç kalmaması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.
Bakmadan Geçme