• Haberler
  • Bitlis
  • Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'Z Kuşağı ve Yapay Zekâ: Sağlığın Dijital Dönüşümü' Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'Z Kuşağı ve Yapay Zekâ: Sağlığın Dijital Dönüşümü' Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bitlis Eren Üniversitesi, günümüzün en güncel ve etkili konularından biri olan yapay zekânın sağlık alanındaki etkilerini ele alan önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. “Z Kuşağı ve Yapay Zekâ: Sağlığın Dijital Dönüşümü” başlıklı çalıştay, Üniversitemiz İnovasyon ve Sinerji Öğrenci Kulübü ile Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Şemsi Bitlis Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu çalıştay Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmiştir.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İnovasyon ve Sinerji Öğrenci Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak SAYAR, “Z kuşağının teknolojiyle iç içe büyümesi, sağlık hizmetlerinin dijitalleşmesinde büyük bir potansiyel barındırıyor. Yapay zekâ, gelecekte sağlık sistemlerinin omurgasını oluşturacak. Bu süreci doğru yönetmek hem akademik dünyaya hem de genç kuşaklara önemli sorumluluklar yüklüyor,” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'Z Kuşağı ve Yapay Zekâ: Sağlığın Dijital Dönüşümü' Çalıştayı Gerçekleştirildi

Programın selamlama konuşmasını ise Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, “Üniversite olarak yapay zekâ ve dijital dönüşüm gibi çağımızın belirleyici unsurlarını gündeme taşımayı ve bu alanda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. Gençlerimizin bu sürece aktif katılımı, ülkemizin teknolojik gelişiminde kilit rol oynayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'Z Kuşağı ve Yapay Zekâ: Sağlığın Dijital Dönüşümü' Çalıştayı Gerçekleştirildi

İki gün süren çalıştayda, alanında uzman akademisyenler tarafından çeşitli oturumlar gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Burak SAYAR “Sağlıkta Yapay Zekâ ve Dijital Gelecek”, Dr. Öğr. Üyesi Murat BİNİCİ “Sağlıkta Yapay Zekâ Uygulamaları”, Öğr. Gör. Mehmet Veysi KAYA “Yapay Zekâ, Etik ve Veri Güvenliği”, Arş. Gör. Nilay BOZKURT ise “Yapay Zekâ ve Girişimcilik” başlıklı sunumlarıyla katılımcılara değerli bilgiler sundular.

Sunumların yanı sıra uygulamalı atölye çalışmaları ve grup etkinlikleriyle zenginleştirilen program, katılımcıların aktif katılımını sağlayarak interaktif bir öğrenme ortamı sundu. Grup etkinlikleri sonucunda 5 ayrı proje fikri geliştirildi. Geliştirilen projelerin taslakları oluşturularak ilgili kurum ve kuruluşların destekleme çağrıları tarihlerinde öğrenciler tarafından yüklenmesi planlandı.

 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme