Bir Ağrılı işçi daha gurbet elde iskeleden düşerek can verdi
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Ihlamurkent Mahallesi'nde meydana gelen iş kazasında Ağrılı işçi hayatını kaybetti.
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Ihlamurkent Mahallesi'nde meydana gelen iş kazasında bir işçi hayatını kaybetti. Sezay Sokak üzerindeki bir sitenin B-2 blok 5 numaralı 8 katlı apartmanında dış cephe mantolama çalışması yapan S.T. isimli işçi, 5’inci katta kurulu iskele üzerinde çalıştığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle dengesini kaybederek zemine düştü.
Yaklaşık 10 metre yükseklikten beton zemine düşen S.T. için çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan işçi, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.
S.T.’nin, binanın dış cephesinde kardeşiyle birlikte mantolama işi yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde, düşme nedenine ilişkin net bir bulguya ulaşılamazken, güvenlik önlemleri ve iskele yapısı da inceleme altına alındı. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Öte yandan yaşamını yitiren işçinin Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan eşi, acı haberi alır almaz Eskişehir’e gitmek üzere yola çıktı. S.T.’nin evli olduğu ancak çocuğunun bulunmadığı bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, kazanın yaşandığı apartmanda çalışmalar geçici olarak durduruldu. İş kazasına ilişkin yetkili kurumların inceleme raporlarının tamamlanmasının ardından kesin nedenin belirlenmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme





