Bazid dağcıları, Muradiye'nin eşsiz doğasında yürüdü
Bazid Dağcılık Grubu, Muradiye Şelalesi'nde doğa yürüyüşü düzenledi.
Doğubayazıt’ın en aktif kulüplerinden biri olan Bazid Dağcılık Grubu, bu hafta sonu Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi’ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde Doğubayazıt’tan hareket eden grup, önce Muradiye ilçe merkezini ziyaret etti, ardından şelalenin çevresinde doğa yürüyüşü yaptı. Katılımcılar, hem bölgenin doğal güzelliklerini yakından görme imkânı buldu hem de topluluk bilinciyle sporun keyfini çıkardı.
Yürüyüş boyunca grubun öncülüğünü doğaseverler arasında bilinen Mehmet Kelebek, Hanifi Agar, Mehmet Samaklı ve Yakup Koç yaptı. Doğaseverlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, doğal yaşamın korunmasına dikkat çekildi.
Etkinliğe öncülük eden Mehmet Kelebek, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Her hafta farklı bir rota belirleyerek yürüyüşler düzenliyoruz. Amacımız hem bölge insanına doğayı sevdirmek hem de gençleri bu tür etkinliklere katmaya teşvik etmektir.”
Hanifi Agar ise doğa yürüyüşlerinin sosyal bağları güçlendirdiğini vurgulayarak,
“Bu tür etkinlikler, hem şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyor hem de bizlere sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırıyor,” dedi.
Yakup Koç ise özellikle gençlere çağrıda bulunarak,
“Telefon ve bilgisayar başında geçen zamanı biraz dağlarda, doğada geçirmek herkesin ruhuna iyi geliyor. Daha fazla gencin bize katılmasını istiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Mehmet Samaklı da Muradiye Şelalesi’nin eşsiz manzarasına dikkat çekerek,
“Bölgenin güzellikleri anlatmakla bitmez, bizzat gelip görmek gerekir. Biz de bu anlamda hem spor yapıyoruz hem de doğal mirasımızı daha yakından tanıyoruz,” diye konuştu.
Etkinlik, Muradiye Şelalesi’nin çevresinde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Grup, önümüzdeki hafta farklı bir parkurda yeniden buluşmayı planlıyor.
Bakmadan Geçme





