Bayramda bayat ekmek dönemi bitti! Eleşkirt'te Halk Ekmek mesaisi
Ağrı'da bayram boyunca ekmek üretimi dururken, Eleşkirt Belediyesi Halk Ekmek fırını bayramın ikinci günü yeniden hizmete başladı.
Ağrı’da her bayram geleneksel olarak 3 gün boyunca ekmek üretiminin durması nedeniyle vatandaşlar bayram öncesinde ekmek stoklamak zorunda kalırken, Eleşkirt ilçesinden dikkat çeken bir adım geldi.
Eleşkirt Belediyesi’ne ait Halk Ekmek tesisleri, bayramın ikinci günü itibarıyla yeniden üretime başladı. Böylece vatandaşlar, bayram sürecinde taze ve sıcak ekmeğe ulaşma imkânı buldu.
Bayram arifesinde 3 günlük ekmek ihtiyacını karşılayan birçok vatandaş, bayram süresince bayat ekmek tüketmek zorunda kalırken, Eleşkirt’te alınan bu karar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, yaptığı açıklamada,
“Vatandaşlarımızın bayramda taze ekmeğe ulaşabilmesi için Halk Ekmek tesislerimizi bayramın ikinci günü itibarıyla yeniden hizmete açtık. Tüm hemşehrilerimiz taze ve sıcak ekmeklerini Halk Ekmek tesislerimizden temin edebilir” ifadelerini kullandı.
Uygulamanın özellikle bayram dönemlerinde vatandaşların günlük ihtiyaçlarını daha kolay karşılamasına katkı sunduğu belirtilirken, Eleşkirt Belediyesi’nin bu adımı takdir topladı.