• Haberler
  • Gündem
  • Balıkesir Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Önemli Açıklama: Tehlike Sinyalleri O Şehirde!

Balıkesir Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Önemli Açıklama: Tehlike Sinyalleri O Şehirde!

Balıkesir Sındırgı'da gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerde de hissedildi. Uzmanların yorumları merakla beklenirken, daha önce Balıkesir ile ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, bu sefer farklı bir bölgeye dikkat çekti. Bu durum, depremin yaratabileceği etkilere dair endişeleri artırdı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Bektaş, geçmiş dönemde yaşanan depremlere dikkat çekti.

Balıkesir Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Önemli Açıklama: Tehlike Sinyalleri O Şehirde!

Depremin, 'Uşak deprem kümesi' olarak bilinen alanda gerçekleştiğini belirten Bektaş, bu fayın önemine dikkat çekerek, "Simav Fayı, 1970 yılında 7.2 büyüklüğündeki Gediz depremine neden olmuştur" şeklinde uyarıda bulundu.

"SINDIRGI DEPREMİ HANGİ FAYI TETİKLEYEBİLİR?"
Açıklamalarını paylaştığı haritalarda desteklendiren Prof. Dr. Bektaş, son açıklamasında bir kente dikkat çekti ve uyardı. İşte uzman ismin paylaşımı:

Balıkesir Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Önemli Açıklama: Tehlike Sinyalleri O Şehirde!

"Simav ve Gediz faylarının oluşturduğu Uşak fay bloğu kenarlarında 1969,1970,1971,1995,2002 yıllarında M 6-7 depremlerini birkaç yıl gecikmeli stres transferiyle oluşturmuştur. Blok kenarlarına, özellikle batısı Manisa'ya dikkat!"

DEPREM HANGİ BÖLGEYE GENİŞLEYECEK?
X hesabından da depreme ilişkin paylaşımlar yapan Bektaş, Uşak bloğunun büyük depremler üretmeye devam edeceği uyarısını yineledi.
Bektaş, deprem kümesinin genişleyeceği bölgelere dair bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:

Balıkesir Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Önemli Açıklama: Tehlike Sinyalleri O Şehirde!

"Uşak merkezli, kuzeyden Simav Fayı, güneyden Gediz Fayı ile sınırlı olan Uşak bloğu 1969-2025 yılları arasında 6 büyük (M 6-7) deprem üretti. Deprem kümesi bloğu oluşturan fayların karşılıklı stres transferiyle gerçekleşti."

"Sındırgı 6,1 depremi büyüyen deprem kümesinin son ürünü olmayacak. Deprem kümesi batıda Manisa-İzmir; Güneyde Aydın-Muğla; doğuda Isparta, Afyon yörelerine doğru genişleyecek. Neden? Uşak bloğunun deformasyonu ve çevre bloklara olan etkisi sürekli olan Ege deformasyonun bir ürünüdür."

'1969'DAN BERİ...'
"Soru şu, bu deprem Uşak bloğunun son depremi midir? Hayır. Bu deprem, dikkat ederseniz 69'dan günümüze kadar bir tümör gibi büyüdü ve genişledi. Genişlemeye de devam edecek."

Balıkesir Depremi Sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Önemli Açıklama: Tehlike Sinyalleri O Şehirde!

“Yani Uşak bloğunun etrafındaki faylar zaman içerisinde tetiklenecek, etkilenecek, deformasyona uğrayacak ve bu tümör, deprem tümörü veya deprem kümesi, genişlemeye devam edecek. Nasıl ki 1969'dan bu yana 6 deprem ürettiyse bu durum devam edecek.”

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme