• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Şimşek, yüksek teknoloji ihracatındaki artışı nasıl değerlendirdi?

Bakan Şimşek, yüksek teknoloji ihracatındaki artışı nasıl değerlendirdi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasım ayı dış ticaret verilerini değerlendirerek yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracatında %9,6'lık artış sağlandığını, üretken sektörlere yönelik desteklerin güçlendirildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden kasım ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, ihracat ve ithalat verilerindeki son gelişmelerin Türkiye'nin üretim yapısındaki dönüşümü destekler nitelikte olduğunu belirterek, teknoloji yoğun üretim hedeflerine odaklanmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kasım ayında ihracatın yıllık bazda 270,6 milyar dolara ulaştığını, ithalatın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle 361,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini aktaran Şimşek, dış ticaret performansında özellikle teknoloji kompozisyonundaki iyileşmeye dikkat çekti.

Bakan Şimşek, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"İhracatımızın teknoloji kompozisyonu iyileşti. Ocak–kasım döneminde yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracatı yıllık yüzde 9,6 arttı, bu grupların imalat sanayi ihracatındaki payı yüzde 43'e yükseldi. Yüksek teknolojili üretimi ve rekabet gücümüzü artırmak hedefiyle aktif sanayi politikalarımızı uygulamaya devam ediyor, üretken sektörlere yönelik desteklerimizi daha da güçlendiriyoruz."

Bakanlık kaynakları, ihracatın niteliğini artırmaya dönük stratejik üretim desteklerinin 2026 yılı planlamasında daha güçlü bir yapıyla sürdürüleceğini belirtiyor. Şimşek’in açıklamaları, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik büyüme hedeflerinde yüksek teknolojiye dayalı üretim stratejisinin merkezde olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme