Bakan Çiftçi: 'Sınır hattında tüm tedbirler alındı'
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Gürbulak Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, sınır hattında tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını belirtti.
Haberin Özeti
- • İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ağrı programı kapsamında Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu ve sınır hattındaki güvenlik durumunu değerlendirdi.
- • İran tarafında süren savaşın etkilerine karşı Türkiye tarafında tüm planlama ve güvenlik tedbirlerinin alındığı, sahada herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı açıklandı.
- • Bakan Çiftçi, bölgede barış ve huzurun yeniden sağlanması temennisinde bulunarak sürecin yakından takip edildiğini vurguladı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ağrı programı kapsamında Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Bölgedeki gelişmelere değinen Bakan Çiftçi, sınır hattında güvenlik önlemlerinin en üst seviyede uygulandığını vurguladı.
Ağrı’ya öğleden sonra ulaştıklarını belirten Çiftçi, programlarına yeni göreve başlayan Ağrı Valisi Önder Bozkurt’nu makamında ziyaret ederek başladıklarını ifade etti. İl genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını aktaran Çiftçi, ardından AK Parti İl Teşkilatı ile bir araya geldiklerini ve teşkilat mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Program kapsamında Göç İdaresi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’ni de ziyaret ettiklerini belirten Çiftçi, burada bulunan yabancıların barınma ve yaşam koşullarını yerinde incelediklerini, yetkililerden detaylı bilgi aldıklarını dile getirdi.
“Sınırın sıfır noktasında tüm hazırlıklar tamam”
Ağrı’daki temaslarının ardından Gürbulak Sınır Kapısı’na geçtiklerini ifade eden Çiftçi, sınırın sıfır noktasında yapılan incelemeler hakkında şu değerlendirmede bulundu:
“28 Şubat’tan bu yana sınırın karşı tarafında, İran’da devam eden bir savaş söz konusu. Bu sürecin ne kadar süreceği ya da ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor. Biz de bu durumun muhtemel etkilerine karşı kendi tarafımızda alınan tedbirleri gözden geçirdik. Doğubayazıt Kaymakamlığımızdan gerekli brifingleri aldık ve sahadaki uygulamaları yerinde inceledik.”
“Herhangi bir olumsuzluk yok”
Sınır hattında tüm planlamaların eksiksiz şekilde yapıldığını belirten Çiftçi, “Şu an itibarıyla herhangi bir sorun ya da aksaklık söz konusu değil. Gerek güvenlik gerekse diğer alanlarda tüm önlemler alınmış durumda” dedi.
Bakan Çiftçi, açıklamasının sonunda bölgede yaşanan gerilimin bir an önce sona ermesi temennisinde bulunarak, “En büyük dileğimiz bu savaşın kısa sürede bitmesi ve yeniden barış ile huzur ortamının sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.