Ayşe Tokyaz'ın İkiz Kardeşi Esra Tokyaz Kimdir?

Cinayete Kurban Giden Ayşe Tokyaz'ın İkiz Kardeşi Esra Tokyaz Kimdir?

İstanbul Eyüpsultan’da yol kenarında valiz içinde cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz, yaptığı açıklamalarla kamuoyunun dikkatini çekti. Olayın ardından sosyal medyada ve emniyet birimlerinde aktif olarak rol alan Esra Tokyaz, cinayetin aydınlatılmasında önemli tanıklıklar sundu.

Esra Tokyaz Kimdir?

Esra Tokyaz, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın ikiz kardeşi olarak biliniyor. Kardeşinin ölümünün ardından yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Esra, olayın en önemli tanıklarından biri olarak öne çıktı. Esra Tokyaz, kardeşinin eski bir polis memuru olan Cemal Koç (C.K.) ile zorla bir ilişkide tutulduğunu ve sistematik şiddete maruz kaldığını iddia etti.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Ayşe Tokyaz’ın C.K. ile evlenme hayalleri kurarken tehdit, şiddet ve baskı gördüğünü belirten Esra, cinayet sonrası delillerin karartılmaya çalışıldığını öne sürdü. Esra Tokyaz’ın anlatımlarına göre, Ayşe Tokyaz son olarak C.K. tarafından evine çağrıldı ve burada alıkonularak öldürüldü.

Cesedin Valizle Taşındığı Belirlendi

13 Temmuz 2025’te Ayşe Tokyaz’ın valiz içerisinde, kıyafetleri çıkarılmış halde yol kenarında bulunan cesediyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, genç kadının evde öldürüldüğü tespit edildi. Polis, Ayşe Tokyaz’ın cansız bedeninin valize konularak evden çıkarıldığını ve C.K. ile bir başka kişinin cesedi taşıdığı bilgisine ulaştı. C.K.’nın valizi Eyüpsultan’da yol kenarına bıraktığı, ardından da bir arkadaşının çağrısı üzerine olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

C.K. Kan Lekelerini Kapatmak İçin Evi Boyadı

Olayla ilgili soruşturmada, C.K.’nın cinayet sonrası kan lekelerini gizlemek amacıyla evi kırmızıya boyadığı iddia edildi. Ayrıca, cesedi bıraktıktan sonra motosikletli bir kişi aracılığıyla evin anahtarını temizlikçiye gönderdiği ve evdeki kan lekelerini temizletmeye çalıştığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında C.K. ile birlikte toplam altı kişi gözaltına alındı.

“Kardeşim Zorla Tutuluyordu” İddiası

Esra Tokyaz, kardeşinin Küçükçekmece’deki evde zorla tutulduğunu, şiddete maruz kaldığını ve ayrılmak istediğinde tehdit edildiğini belirtti. Esra, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

“Ben kardeşimin yanına gittim, yüzü gözü mosmordu. ‘Ayşe gel, gidelim’ dedim. O da ‘Beni tehdit ediyor. Hepinizi korumak için buradayım’ dedi. Evde bana da bağırdı, eşyalarımı attı. Ben ya kardeşimle kalacaktım ya da onu alıp gidecektim. Ama izin vermedi. Ayşe’nin telefonunu kırmış, onunla iletişim kurmamızı engellemişti. Ayşe’yle görüntülü konuştuk, çok yorgundu. Ertesi gün ona ulaşamadım.”

“Senin Bilmediğin Şeyler Var”

Esra Tokyaz, Ayşe Tokyaz’ın kendisine defalarca şiddet gördüğünü ama tehditler nedeniyle sessiz kaldığını söyledi. “Ayşe ile çarşamba günü buluştuk, büyük bir gözlük takmıştı. Gözünün altı mosmordu. ‘Gel, seni alayım’ dedim. Ama ‘Senin bilmediğin şeyler var. Git şimdi’ dedi. O gün yalvardım, gelmedi.”

“Ayakkabıları Kapının Önündeydi”

Esra Tokyaz, C.K.’nın Ayşe’yi AVM’ye bıraktığını söylemesine rağmen, kapının önünde kardeşine ait ayakkabıları gördüğünü ve yalan söylediğini düşündüğünü dile getirdi:

“Kapıyı tutuyordu. Ayşe nerede dedim, ‘AVM’ye bıraktım’ dedi. Ayakkabıları kapıdaydı. ‘Ayakkabılarını nasıl unutmuş?’ dedim. Cuma gecesi karakola gittim, ifade verdim. Sabah 08.00’de çıktım.”

Gözaltı ve Soruşturma Süreci

Olayın ardından Esra Tokyaz, Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ile Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek şikâyette bulundu. Ayşe Tokyaz’ın cenazesinin, memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Aile Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme