Arefe gününde hangi ibadetler yapılır?

Arefe gününde hangi ibadetler yapılır?
Arefe günü, İslam camiasında özel bir öneme sahip olan günlerden biridir. İşte, bu günde yapılacak ibadetler ve dualar...

Hz. Muhammed (S.A.V.) bu günleri ibadetle geçirirdi. Özellikle ramazanın son on gününü mescide kapanarak ibadetle geçirirdi.

Arefe Günü Duası
Arefe günü için özel bir ibadet bulunmamakla birlikte, din alimleri İhlas Suresi'nin sürekli okunması gerektiğini önermektedirler.

İhlas Suresi Anlamı

"De ki: O Allah birdir. Allah, sameddir (her şey O'na muhtaçtır, O ise hiçbir şeye muhtaç değildir). O doğurmamıştır, doğurulmamıştır. Ve O'nun hiçbir benzeri yoktur."

Arefe Günü İbadetleri

Tövbe Namazı Kılmak

İkindi namazını kıldıktan sonra ve Arefe Duasına başlamadan önce, göğün altında iki rekât namaz kılmalı ve günahlarını itiraf ederek tövbe etmelidir.

Mahsus Namaz

Zevâl vaktinde açık alanda öğle ve ikindi namazlarını kılmak, ardından iki rekât mahsus namaz kılmak gerekmektedir. Bu namazda birinci rekâtta Fatiha Suresi'nden sonra İhlas Suresi, ikinci rekâtta ise Fatiha Suresi'nden sonra Kâfirûn Suresi okunmalıdır.

Diğer İbadetler

Arefe günü, oruç tutmak, bol bol dua etmek ve Peygamber Efendimizin sözüyle en makbul duaları yapmak önemlidir.

Arefe günü, manevi bir temizlik ve ibadet günü olarak geçirilmelidir. Bu gün, Allah'a yakınlığın ve bağışlanmanın aranılan günüdür.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.