Arda Turan'a hapis cezası

Arda Turan'a hapis cezası
Eyüpspor'un Teknik Direktörü Arda Turan, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya'nın Atletico Madrid ve Barcelona takımlarında futbolculuk yaptığı süreçte vergi kaçırdığı iddiasıyla iki farklı suçtan hapis cezasına çarptırıldı.

Barselona Adalet Sarayı'nda görülen davada, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya maliyesine vergi kaçırmakla suçlanan Arda Turan'a her bir suç için 6'şar ay hapis cezası verildi. Suçu kabul eden Turan'ın cezası, iki yıl boyunca herhangi bir suç işlememesi şartıyla ertelendi. Bu nedenle Arda Turan cezaevine girmeyecek.

Dava sürecinde 2015'ten 303 bin 162 avro ve 2016'dan 330 bin avro olan ceza tutarlarını ödeyen Arda Turan'ın, kalan 617 bin 773 avroluk borcunu ise 6 taksitte ödemesine karar verildi.

Başsavcılığın teklifi ve savunma avukatlarının da desteklediği şekilde Arda Turan'ın cezasının ertelenmesine karar verildi. Savcılığın hazırladığı belgede, Turan'ın İspanya'da kişisel gelir vergisi mükellefi olmasına rağmen gelirini göstermediği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı ifade edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.