Ankara ile Erivan normalleşme yolunda mı?
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ani Badalyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde normalleşme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Badalyan, PassBlue haber sitesine verdiği röportajda, Ankara ve Erivan arasında üst düzey siyasi diyalogların sürdüğünü ve karşılıklı projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Badalyan, sınırdaki köprü yenileme çalışmalarını iki ülke arasında yürütülen somut projelere örnek göstererek, iş birliğinin hızla ilerlediğini ifade etti. Sözcü, Türkiye ile Ermenistan arasında hedeflenen “tam normalleşme” sürecinin sınırın açılmasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu ve bunun her iki taraf için stratejik önem taşıdığını vurguladı.
Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış sürecine de değinen Badalyan, iki ülkenin temel ilkeler üzerinde anlaşmaya vardığını ve güçlü taahhütlerin bulunduğunu hatırlattı. Bu çerçevede, Ankara ile Erivan arasında gerçekleştirilen görüşmelerin de bölgesel istikrar ve barışın pekiştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.
Badalyan, TRIPP (Trump’ın Uluslararası Barış ve Refah Rotası) planının uygulanmasının önemine işaret ederek, birçok ülkenin alternatif bağlantı ve güzergah arayışlarında olduğunu kaydetti. Bu bağlamda, Türkiye-Ermenistan iş birliğinin hem ekonomik hem de bölgesel açıdan büyük potansiyel taşıdığına dikkat çekti.
Sözcü, siyasi diyaloğun sadece sınırın açılmasıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda ticari ve altyapı projelerinin de sürece dahil olduğunu dile getirerek, iki ülkenin gelecekteki ilişkilerinin kapsamlı ve çok boyutlu olacağını ifade etti. Badalyan, tüm bu gelişmelerin Ankara ile Erivan arasında güven ve iş birliğini artıracağını söyledi.
Badalyan’ın açıklamaları, uzun süredir kapalı olan sınırın açılması ve taraflar arasında siyasi normalleşmenin sağlanması yönünde atılacak adımların önemi açısından dikkat çekti. Sözcü, bu sürecin hem bölgesel istikrar hem de halklar arası ilişkilerin geliştirilmesi açısından kritik olduğunu vurguladı.
Ermenistan ve Türkiye arasında tam normalleşmenin sağlanması, iki ülke arasındaki ticari, kültürel ve diplomatik ilişkilerin yeniden güçlenmesine de zemin hazırlayacak. Badalyan, görüşmelerin ve projelerin düzenli şekilde ilerlediğini ve karşılıklı iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha da artacağını belirtti.
Bakmadan Geçme





