Amerikan Dizisindeki İşkence Sahnesi Ağrı Şehri Olarak Gösterilince Tepki Topladı

Son dönemlerde popülerliği artan Amerikan dizilerinden biri olan "The Lost Symbol"de yer alan işkence sahnesinin Ağrı olarak gösterilmesi tepkiye neden oldu.

Son dönemlerde popülerliği artan Amerikan dizilerinden biri olan "The Lost Symbol"de yer alan işkence sahnesinin Ağrı olarak gösterilmesi tepkiye neden oldu.

Genç semboloji uzmanı Robert Langdon'ın maceralarını konu alan, ancak dizinin bir bölümünde işkence sahnesi için Ağrı şehri kullanılması, şehrin imajını zedelediği gerekçesiyle tepkilere neden oldu. Dizide, Robert Langdon karakteri kaçırılan akıl hocasını kurtarmak ve tüyler ürpertici bir küresel komployu engellemek için bir dizi ölümcül bulmacayı çözmek zorunda kalırken, işkence sahnesinin Ağrı şehri olarak gösterilmesi, Ağrı'nın tanıtımı ve imajı açısından olumsuz etkiler oluşturdu.

agri.jpg

Tepkiler Büyüyor

Dizinin yayınlanmasının ardından Ağrılı vatandaşlar başta olmak üzere Türkiye genelinden tepkiler yükseldi. Şehrin bu şekilde temsil edilmesinin yanlış olduğu ve dizinin yapımcılarının daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Ağrılılar, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin bu şekilde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Dizinin yapımcılarından bir açıklama yapmalarını ve Ağrı şehrinin imajını düzeltmek adına gerekli adımları atmalarını isteyen vatandaşlar, “Ağrı şehrinin imajının yanlış şekilde temsil edilmesi, dizinin yapımcılarıyla şehir sakinleri arasında gerilime neden oldu. Tepkilerin artmasıyla birlikte, dizinin yapımcılarının bu konuya duyarlı bir şekilde yaklaşması ve gerekli düzeltmeleri yapmalılar” dediler.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum