Alman Yatırımcı Heyeti Kars'ta: Yeni Yatırımlar İçin Görüşmeler Yapıldı
Uluslararası İşletmeler Enstitüsü (IIB) Başkanı Recep Tanrıkulu ve beraberindeki Alman yatırımcı heyeti, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Kars’a yapılması planlanan yatırımlar özellikle Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere çeşitli sektörlerde değerlendirildi. Alman iş insanları, bölgesel teşvikler, yatırım süreçleri ve sağlanan avantajlar hakkında kapsamlı bilgi aldı.
Başkan Bozan, Kars’ın stratejik konumuna vurgu yaparak, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi önemli ulaşım projeleri sayesinde Kars’ın sadece iç pazara değil, Rusya, Orta Asya ve Çin gibi büyük dış pazarlara da açılma imkânı sunduğunu belirtti. Ayrıca Kars’ın doğal, ekonomik ve lojistik potansiyelini anlatarak, yatırımcılar için sunduğu fırsatları aktardı.
Bozan, “İlimize yeni yatırımlar kazandırmak, istihdamı artırmak ve bölge ekonomisini güçlendirmek için yerli ve yabancı yatırımcıları Kars’a çekmek adına var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.
Bu ziyaret, Kars’ın uluslararası yatırım alanında giderek daha fazla dikkat çektiğinin ve doğru tanıtımla önemli fırsatların kapıda olduğunun göstergesi oldu.
Bakmadan Geçme




