Ailelere Asgari Ücret Desteği Geliyor: Yeni Sistem İçin Hazırlıklar Başladı
AK Parti'nin üzerinde çalıştığı Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile geliri asgari ücretin altında kalan hanelere gelir desteği sağlanması planlanıyor. Düzenlemenin 2026 yılında pilot olarak başlaması, 2027'de ise ülke genelinde uygulanması hedefleniyor.
Haberin Özeti
- • AK Parti'nin hazırladığı Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile geliri asgari ücretin altında kalan ailelere devlet desteği verilmesi planlanıyor. Yeni modelde, geliri olmayan hanelere asgari ücret tutarında ödeme yapılırken, geliri düşük olan ailelerin gelirleri de asgari ücret seviyesine tamamlanacak. Destek miktarları belirlenirken hane geliri, çocuk sayısı, kira giderleri ve bölgesel yaşam maliyetleri gibi kriterler dikkate alınacak. Sistemin 2026'da pilot olarak uygulanması, 2027'de ise Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Edinilen bilgilere göre, sistemin mali etkilerine ilişkin çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tamamlandı. Yasa teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelmesi ve Meclis'in yaz tatiline girmeden önce düzenlemenin yasalaştırılması hedefleniyor.
Bakmadan Geçme
Ağrı'da eğitim görevlisi ve antrenör olmak isteyenlere fırsat! Başvurular başlıyor
Gençlik Merkezi'nden yaz kampı heyecanı başladı
Ağrı'da "1071 Ruhundan Türkiye Yüzyılı Vizyonuna" programının 3. kafilesi uğurlandı
Ağrı'da yeşil dönüşüm projeleri için proje yazma eğitimi düzenlendi
DSİ'den Ağrı'da taşkın riskine karşı yeni yatırımlar
Ağrı Dağı'nın zirvesinde doğanın çizdiği figürler hayran bırakıyor