AİÇÜ, İstanbul'daki Ağrı Tanıtım Günleri'nde yoğun ilgi gördü
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri'nde kurduğu stantla kentin kültürel ve akademik değerlerini ziyaretçilere tanıttı.
Haberin Özeti
- • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri kapsamında açtığı stantla ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
- • AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yakup Karataş, Genel Sekreter Nimet Terkir ve üniversite yöneticilerinin katıldığı programda, üniversitenin akademik ve sosyal çalışmaları tanıtıldı.
- • Üniversite heyeti ayrıca Ağrı Dernekler Federasyonu ve Almanya Ağrı Dernekler Federasyonu yöneticileriyle görüşerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.
İstanbul’daki Ağrı Tanıtım Günleri kapsamında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde kurulan stantlar yoğun ilgi görürken, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi de etkinlikteki yerini aldı. Üniversite yönetimi ve idari kadroların katılımıyla açılan stantta, üniversitenin akademik çalışmaları, sosyal faaliyetleri ve öğrencilere sunduğu imkanlar ziyaretçilere aktarıldı.
Program kapsamında üniversite heyetinde; AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yakup Karataş, Genel Sekreter Nimet Terkir ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yöneticileri yer aldı. Gün boyunca çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği üniversite standında, Ağrı’nın eğitim potansiyeli ve üniversitenin bilimsel çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Etkinlik alanında yalnızca üniversite standıyla sınırlı kalmayan AİÇÜ heyeti, diğer kurum ve sivil toplum kuruluşlarının stantlarını da ziyaret ederek katılımcılarla bir araya geldi. Ziyaretlerde Ağrı’nın kültürel değerlerinin tanıtımı, gençlerin eğitim imkanlarına erişimi ve şehirle üniversite arasındaki bağın güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
Öte yandan üniversite heyeti, Ağrı Dernekler Federasyonu ile Almanya Ağrı Dernekler Federasyonu yöneticileriyle de görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan temaslarda, eğitim, kültür ve sosyal projeler başta olmak üzere çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapılmasına yönelik iş birliği fırsatları değerlendirildi.
Etkinlikle ilgili üniversite adına yapılan açıklamada, Ağrı’nın tanıtımına katkı sunan her organizasyonun önemli olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Üniversite olarak yalnızca akademik alanda değil, şehrimizin kültürel ve sosyal değerlerinin tanıtımında da aktif rol almaya devam ediyoruz. İstanbul’da düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri, hemşehrilerimizle buluşmak ve üniversitemizin çalışmalarını geniş kitlelere anlatmak açısından önemli bir fırsat olmuştur. Ağrı’nın eğitim, kültür ve turizm potansiyelinin daha güçlü şekilde tanıtılması adına benzer organizasyonlara katkı sunmayı sürdüreceğiz.”