• Haberler
  • Ağrı
  • AİÇÜ, Dünya üniversiteleri arasında yükselişini sürdürüyor

AİÇÜ, Dünya üniversiteleri arasında yükselişini sürdürüyor

AD Scientific Index 2026 verilerine göre AİÇÜ, dünyada 3 bin 969'uncu oldu.

Uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index’in 2026 verilerine göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Türkiye’de 97’nci, dünyada ise 3 bin 969’uncu sırada yer aldı. Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin ise bireysel başarılarıyla dünyada ilk 7 bin bilim insanı arasına girdi.

Uluslararası bağımsız sıralama kuruluşu AD Scientific Index, 2026 yılına ilişkin “Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralamaları” sonuçlarını yayımladı. Çalışmada 221 ülkeden 24 bin 545 kurum ve 2 milyon 626 bin 699 bilim insanı değerlendirildi. Sıralamalar, bilimsel üretkenlik, atıf etkisi ve araştırma performansı kriterleri üzerinden yapıldı.

Sonuçlara göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), Türkiye’de 97’nci, dünya genelinde ise 3 bin 969’uncu sırada yer aldı. Üniversitenin bilimsel alandaki istikrarlı gelişimi dikkat çekerken, Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin’in bireysel başarısı öne çıktı. Prof. Dr. Gülçin, 2 milyon 626 bin 699 bilim insanı arasında 6 bin 37’nci sırada yer alarak dünyada ilk 7 bin arasına girdi. Türkiye sıralamasında ise 37’nci oldu.

Akademisyenler öne çıktı

AD Scientific Index 2026 verilerine göre AİÇÜ’de bilimsel üretkenlikte öne çıkan ilk beş akademisyen sırasıyla Prof. Dr. İlhami Gülçin, Doç. Dr. Murat Yıldırım, Prof. Dr. Murat Şentürk, Prof. Dr. Metin Akgün ve Prof. Dr. Hülya Akıncıoğlu oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. İlhami Gülçin, elde edilen başarıyı üniversite ve bölge için önemli bir gelişme olarak değerlendirdi:
“AD Scientific Index tarafından açıklanan 2026 yılı sonuçlarında gerek üniversitemizin gerekse akademisyenlerimizin önemli başarılar elde etmesi memnuniyet vericidir. Üniversitemizin Türkiye’de 97’nci, dünyada ise 3 bin 969’uncu sırada yer alması, bilimsel üretkenlik ve araştırma performansında istikrarlı bir gelişim gösterdiğimizin kanıtıdır.”

Prof. Dr. Gülçin, bireysel sıralamadaki başarısını da paylaşarak, “Dünyada 2 milyon 626 bin bilim insanı arasında 6 bin 37’nci sırada, Türkiye’de ise 37’nci sırada yer almak, sadece şahsım için değil üniversitemiz ve bölgemiz için de gurur verici bir gelişmedir. Bu sonuç, bilimsel çalışmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda karşılık bulduğunu gösteriyor. Üniversitemizin akademik vizyonuna katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

AİÇÜ, Dünya üniversiteleri arasında yükselişini sürdürüyor

Prof. Dr. İlhami Gülçin, önümüzdeki yıllarda üniversitenin daha da üst sıralara taşınacağına inandığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Elde edilen bu başarı, gelecekte üniversitemizi daha üst sıralara taşıyacaktır. Bilimsel çalışmalara verilen destek, akademisyenlerimizin gayreti ve öğrencilerimizin katılımı ile AİÇÜ’nün uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde temsil edileceğine inanıyorum.”

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme