• Haberler
  • Ağrı
  • AİÇÜ'de ihtiyaç sahibi öğrenciler için butik mağaza açıldı

AİÇÜ'de ihtiyaç sahibi öğrenciler için butik mağaza açıldı

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ücretsiz kıyafet yardımı yapan Türk Kızılay'ı, 47. butik mağazasını Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezinde düzenlenen programla hizmete açtı.

Türk Kızılay’ı Butik Mağazası açılış programına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ve Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ile ilçe şube başkanları ve öğrenciler katıldı.

 

AİÇÜ Öğrenci Yaşam Merkezinde açılan ve içerisinde ünlü markalara ait 3 bin parça giyim malzemesi ve ayakkabı bulunan butik mağaza, kız ve erkek öğrencilere yönelik hizmet verecek.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, her gün belirli sayıda rektörlük tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciye, kurulan mağaza aracılığı ile ulaşacaklarını belirtti.

 

‘Birer Kızılay Gönüllüsü yetiştirmeyi de amaçlıyoruz’

Kızılay tarafından kurulan butik mağazalarının tam bir mağaza konseptinde tasarlandığını ifade eden Tan: “Bu gün 47. Butik mağazamızı Ağrı’da açtık. Türkiye’nin değişik illerinde şu ana kadar 46 mağazamız vardı. Bu mağazadaki ürünlerimizin hepsi Kızılay’ın bağışçıları tarafından Türkiye’nin en büyük, en tanınmış markalarından alınan bağışlardır. Bu mağazalarımızı herhangi bir avm deki bir konsept mağaza havasında tasarladık. İçerisinde giyinme kabinleri, raf ve stantlarımız var. Gelen öğrenciler normal bir mağazadan alışveriş yapar gibi ürünlerini seçiyor ve bu ürünlere bir ücret ödemeden sahip oluyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize iyi ürünler ulaştırmak maksadı ile yaptık. Ayrıca halkımızın yaptığı bağışları, gerçek ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere ulaşmasını sağlamayı amaçladık. Bu amaçla yola çıktığımız ve ilk kurduğumuz mağazalarımızdan biridir. Bununla bütün öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Ürünlerimiz çok kaliteli ürünlerdir. İhtiyaç sahipleri ve öğrencilerimize de zaten bu yakışır. Bu öğrenci kardeşlerimizde okullarını bitirdikleri ve iş sahibi oldukları zaman da Kızılay’a bağışta bulunacaklardır. Yani aynı zamanda burada birer Kızılay gönüllüsü yetiştirmek maksadı ile de bu mağazaları kuruyoruz.” Dedi.

 

‘Arkadaşlarımız ihtiyaçları olan ürünleri gelip gönül rahatlığı ile alabilirler’

 

Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı da her gün belli sayıda ihtiyaç sahibi öğrenciye kurulan sms sitemi ile ulaşacaklarını kaydederek: “Burada biz öğrencilerimize, bağışçılarımız tarafından gönderilen bu kıyafetleri, bu ürünleri aslında hediye ediyoruz. Bizler burada üniversite yaşam merkezimizde hazırladığımız bu mağazada gelen öğrencilerimize hediye edeceğiz. Buradaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize günlük sms sistemimiz aracılığı ile belli bir sayıda arkadaşlarımıza mesaj atacağız. Arkadaşlarımızda gelip burada ihtiyaçları olan ürünleri gönül rahatlığı ile gelip alabilecekler. Bu arkadaşlarımızın ilerleyen zamanlarda da birer Kızılay gönüllüsü olacağına eminiz.” İfadelerini kullandı.” İfadelerini kullandı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme