Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi 5 Nisan'da vizyonda

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi 5 Nisan'da vizyonda
Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi 5 Nisan'da vizyonda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' Filmini Duygulanarak Dinledi

Türkiye'nin müzik efsanelerinden Ahmet Kaya'nın yaşamının son dönemlerini konu alan 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi, 5 Nisan'da sinemalarda gösterime girecek. Film, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir programda Ahmet Kaya'nın eseri 'Şafak Türküsü'nde duygulanmasıyla tekrar gündeme geldi.

Ahmet Kaya'nın Hayatını Anlatan Film Sanatçı Ahmet Kaya'nın Paris'te sürgün yıllarını konu alan film, 5 Nisan'da Türkiye ve Avrupa sinemalarında izleyiciyle buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde gençlik buluşmasında duygusal anlar yaşamasıyla birlikte film, merakla beklenen yapımlar arasında yerini aldı.

5 Nisan'da Vizyonda 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi, Ahmet Kaya'nın hayatının son dönemlerini ve sürgün yıllarını anlatıyor. Türk sinemasının biyografi türündeki önemli yapımlarından biri olan film, 5 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

Filmdeki Başarı X Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği ve Gani Rüzgar Şavata'nın yönetmenliğini yaptığı 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün', müzik dünyasının unutulmaz ismi Ahmet Kaya'nın Paris sürgünü yıllarını detaylı bir şekilde ele alıyor. Filmde Ahmet Kaya'yı canlandıran Özgür Tüzer'in yanı sıra, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud gibi başarılı oyuncular da rol alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sahneye Yerleştirilmesi Filmin fragmanında dikkat çeken sahnelerden biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şiir okuduğu bir döneme paralel olarak Ahmet Kaya ile yaşadığı anı gösteriyor. Bu sahne, Türkiye'nin yakın tarihindeki önemli olaylara da vurgu yapıyor ve filmi merakla bekleyen izleyicilere görsel bir şölen sunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.