Ağrılı dağcıların zirve yolculuğu yarıda kaldı
Türkiye'nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı'na tırmanmak isteyen dağcılar, şiddetli hava koşulları nedeniyle hedeflerine varamadı ancak doğa ile iç içe geçen bu yolculuk onlara unutulmaz bir tecrübe kazandırdı.
Ağrı’da çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan, boş zamanlarında ise hobi olarak dağcılıkla ilgilenen 8 kişilik bir grup, Türkiye’nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. Ancak ekip, olumsuz hava koşulları nedeniyle zirveye ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldı.
Uzun süren hazırlıkların ardından tırmanışa başlayan dağcılar, 3 bin 800 metreye ulaştıklarında aniden bastıran kar yağışı ve şiddetli tipiye yakalandı. Görüş mesafesinin azalması ve rüzgârın etkisini artırması üzerine güvenlik gerekçesiyle tırmanış sonlandırıldı. Ekip, zorlu şartlarda başladıkları yolculuğu aynı kararlılıkla geriye dönerek tamamladı.
İlk kez Ağrı Dağı’na çıkmayı deneyen Sadık Budak, yaşadığı heyecanı şu sözlerle dile getirdi:
“Daha önce orta yükseklikteki dağlara tırmanış yapmıştım. Ancak Ağrı Dağı benim için bambaşka bir hedef oldu. Zirveye ulaşmayı çok istiyordum fakat yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı geri dönmek zorunda kaldık. Yine de bu deneyim benim için unutulmaz oldu. Bir dahaki denememde zirveye çıkmayı arzuluyorum.”
Dağcılar, zirveye ulaşamasalar da doğayla iç içe geçen bu yolculuğun kendilerine farklı bir tecrübe kazandırdığını vurguladılar.
Ağrı Dağı’nın yalnızca bir dağ değil, aynı zamanda sabır, azim ve dayanıklılığın simgesi olduğunu belirten grup üyeleri, ilerleyen dönemde yeniden tırmanış yapmayı planladıklarını ifade ettiler.
Bakmadan Geçme





