• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrılı çiftçinin beklediği gün geldi! Çiftçinin bir yıllık emeği tarladan kalkıyor

Ağrılı çiftçinin beklediği gün geldi! Çiftçinin bir yıllık emeği tarladan kalkıyor

Ağrı'da olgunlaşan hububatın hasadına başlanırken, biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle çiftçilerin aylar süren emeği ürüne dönüşmeye başladı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Ağrı'da yaz boyunca yetiştirilen buğday ve arpa gibi hububat ürünlerinin hasat dönemi biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle başladı.
  • Binlerce ailenin geçim kaynağı olan ürünler depolanırken, saman hayvancılık için kış hazırlıklarında değerlendiriliyor.
  • Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, yüksek girdi maliyetlerine rağmen üreticilerin verim ve fiyattan memnun kalacağı bereketli bir sezon diledi.

Ağrı’da yaz boyunca büyük emekle yetiştirilen hububat ürünlerinde hasat dönemi başladı. Kent merkezi ve ilçelerde olgunlaşan ekinler biçerdöverlerle hasat edilirken, tarlalarda yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık kentlerinden biri olan Ağrı’da özellikle buğday ve arpa üretimi kırsalda yaşayan binlerce ailenin önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. İlkbaharda başlayan ekim ve bakım çalışmalarının ardından çiftçiler şimdi ürünlerini tarladan kaldırmanın telaşını yaşıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalara giren biçerdöverler, geniş tarım arazilerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hasat edilen ürünler traktör ve kamyonlarla depolama alanlarına taşınırken, saman ise hayvancılıkla uğraşan üreticiler için kış hazırlıklarında değerlendiriliyor.

Çiftçinin gözü verim ve fiyatlarda

Hasatla birlikte çiftçilerin en çok merak ettiği konuların başında kovan değil, dekar başına alınacak ürün miktarı, ürün kalitesi ve satış fiyatları geliyor. Yağışların miktarı ve zamanı, sıcaklıklar ile tarlaların bulunduğu bölgeye göre verimin değişiklik gösterebildiği belirtiliyor.

Ağrı’da tarım ile hayvancılığın birbirini tamamlayan iki önemli sektör olması nedeniyle hububat hasadı yalnızca tahıl üreticileri açısından değil, hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar açısından da önem taşıyor.

Ağrı'da biçerdöverler tarlaya girdi! Hasat mesaisi başladı

“Çiftçimiz bir yıllık emeğinin karşılığını almaya başladı”

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız adına kullanılabilecek açıklama şöyle:

“Ağrı’da biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle birlikte hasat dönemimiz başladı. Çiftçilerimiz aylar boyunca büyük bir emek verdi ve şimdi bu emeğin karşılığını alma zamanı. Buğday ve arpa başta olmak üzere hububat ürünlerimizin hasadı önümüzdeki günlerde il genelinde daha da yoğunlaşacak. Temennimiz üreticimizin verimden de fiyattan da memnun kalacağı bereketli bir sezon geçirmesidir. Girdi maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde çiftçimizin alın terinin karşılığını alması büyük önem taşıyor. Bütün üreticilerimize kazasız, belasız ve bereketli bir hasat dönemi diliyorum.”

Ağrı'da biçerdöverler tarlaya girdi! Hasat mesaisi başladı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme