Ağrı'da Tandır Ekmeği Yoğun İlgi Görüyor

Ağrı'da Tandır Ekmeği Yoğun İlgi Görüyor
Geç bayatlaması ve geleneksel lezzetiyle tercih edilen tandır ekmeği, Ağrı'da yoğun ilgi görüyor.

Geleneksel lezzetlerin önemli bir parçası olan tandır ekmeği, Ağrı'da yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Tandır ekmeğinin somun ekmeğe göre daha geç bayatlaması ve doğal tadı, vatandaşların tercih sebepleri arasında ilk sırada yer alıyor.

tan.jpeg

Tandır ekmeği üreten Nihat Taşdemir isimli esnaf, tandır ekmeğinin 7’den 70’e herkes tarafından tüketildiğini belirterek, “Her mahallede bir tandırcı bulunması, Ağrı'da tandır ekmeğinin ne kadar yaygın bir şekilde tüketildiğini gösteriyor. Biz tandırcılar, sabahın erken saatlerinden itibaren tandırımızı yakarak ekmek pişirmeye başlıyoruz. Vatandaşlarımız sabah sıcak tandır ekmeğiyle kahvaltısını yaparak işe başlıyor” dedi.

tan1.jpeg

Ağrı'da tandır ekmeği tüketiminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Nihat Taşdemir “Bu nedenle Ağrı’nın farklı noktalarında yeni iş yerleri açılıyor. Özellikle köylerde tandır kültürü ile büyüyen kadınlarımız bu işi çok iyi yapıyorlar. Çoğu vatandaşımız bayatlamadığı için ekmekleri toplu şekilde alıyor. O nedenle çoğu zaman sipariş usulü çalışıyoruz. Herkesin abone olduğu sürekli ekmek aldığı bir tandır var” şeklinde konuştu.

tan4.jpeg

tan5.jpeg

tan6.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.