• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da sağlıklı yaşam için tarihi yolda yürüdüler

Ağrı'da sağlıklı yaşam için tarihi yolda yürüdüler

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve gönüllü doğaseverler, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkati çekmek amacıyla tarihi İpek Yolu'nda yürüyüş düzenledi.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve gönüllü doğaseverler, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkati çekmek amacıyla tarihi İpek Yolu’nda yürüyüş düzenledi.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı’nın öncülük ettiği yürüyüşe, Eleşkirt ilçesinden Tahir Beldesi’ne kadar yaklaşık 16 kilometre mesafe kat eden yaklaşık 50 kişi katıldı.

Yürüyüş sırasında “Sağlıklı Yaşam Hareket Et” ve “Her Gün 10 Bin Adım” yazılı pankart taşıyan katılımcılar, yolda karşılaştıkları yaylacılara da sağlıklı yaşam için önerilerde bulundu.

Yürüyüşün sonunda tarihi han önünde açıklama yapan Daharlı, fiziksel aktivitenin kronik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Daharlı, şunları söyledi:“Sağlık Müdürlüğü olarak halkımızın sağlığı için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de hem sağlıklı yaşam için hareket etmenin hem de tarihi İpek Yolu’nun tanıtımının önemine vurgu yapmak istedik. Bu yol hem ilimizin hem de ülkemizin kültür mirasıdır. Bu yolu görmeye ve yürümeye herkesi davet ediyoruz.”

Gezgin Mimar Lütfü Yiğit de yürüyüşe katıldığını ve çok keyif aldığını ifade ederek, “Bu yol hem doğal hem de tarihi güzelliklerle dolu. Yaylacıların çadırlarına konuk olduk, onlarla sohbet ettik. Hem sağlıklı yaşam için hareket ettik hem de geçmişe bir yolculuk yaptık diyebilirim.” dedi.

 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme