Ağrı'da Kar Değil, Polen Yağdı

Ağrı'da Kar Değil, Polen Yağdı
Ağrı'da haziran ayında bembeyaz olan yerler akıllara kış aylarını getirse de Ağrı kent merkezi polenlerle beyaza büründü.

Ağrı'da haziran ayında bembeyaz olan yerler akıllara kış aylarını getirse de Ağrı kent merkezi polenlerle beyaza büründü.

Karaköse Haber olarak defalarca gündeme getirdiğimiz kavak ağaçlarından salınan polen sorunu halkı tehdit etmeye devam ediyor.

Şehir merkezinde alerjik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar dışarı çıkamaz hale gelirken, Ağrı merkez ve ilçelerine piknik için giden vatandaşlar yazın ortasında kar yağmış gibi görünen bir manzara ile karşılaştılar. Özellikle kavak ağaçlarının yoğun polen salınımı yapması, şehri adeta beyaza bürüdü.

Şehrin dört bir yanında görülen bu yoğun polen tabakası, alerjisi olan vatandaşlar için büyük bir rahatsızlık kaynağı oldu. Polen alerjisi olan birçok kişi, kaşıntı, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi belirtiler nedeniyle zor anlar yaşadı. Durumdan etkilenen vatandaşlar, bu beklenmedik olay karşısında tedirginliklerini dile getirdi.

kavak1.jpeg

Sağlık Uzmanlarından Uyarılar

Sağlık uzmanları polen alerjisi olan kişilere yönelik bazı önemli uyarılarda bulunurken şu ifadeleri kullandılar “Polen yoğunluğunun yüksek olduğu bu dönemlerde, alerjisi olan kişilerin mümkün olduğunca kapalı alanlarda kalmaları, pencereleri kapalı tutmaları ve dışarıdan geldiklerinde kıyafetlerini değiştirmeleri önemli. Ayrıca, alerji ilaçlarını düzenli olarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz" dediler.

kavak.jpeg

Uzmanlardan Açıklama

Ziraat Mühendisi Muhammet Demir, yaşanan bu polen patlamasının nedenini açıkladı. Demir, "Bölgemizdeki kavak ağaçları, bu mevsimde yoğun bir polen üretimi yapar. Rüzgarın da etkisiyle bu polenler geniş bir alana yayılır. Bu yıl, mevsimsel şartlar nedeniyle polen üretimi normalden daha fazla oldu" dedi.

Vatandaşlar, yaşanan bu olayın tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ederken, kavak ağaçlarının kesilerek yerine daha faydalı olan ağaçların dikilmesini istiyorlar.

kavak2.jpeg

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.