Ağrı'da Kapalı Köy Yolu Kalmadı

Ağrı'da Kapalı Köy Yolu Kalmadı
Ağrı’da zorlu geçen kış mevsiminin ardından Ağrı İl Özel İdaresi ekipleri son köy yolunu da ulaşıma açarak kar esaretini bitirmiş oldu.

Ağrı’da zorlu geçen kış mevsiminin ardından Ağrı İl Özel İdaresi ekipleri son köy yolunu da ulaşıma açarak kar esaretini bitirmiş oldu.

Ağrı’da her yıl en son açılan köy yollu olan Ağrı Balık Gölü Tanyolu Köyü’nde kar temizleme çalışmalarının tamamlanması ile Ağrı’da kış sezonu bitirilmiş oldu.

Ağrı'da kış mevsimi etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 aydır kapalı bulunan ve kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Tanyolu köyünün yolunun da açılmasıyla kent genelinde kapalı yol kalmadı.

yol1-001.jpeg

Kış mevsiminin çetin geçtiği Ağrı'da kapanan yolların hepsi ulaşıma açıldı. En son Balık Gölü bölgesinde bulunan Tanyolu köyünün 6 aydan bu yana kapalı olan yolu için özel idaresi ekipleri harekete geçti. Zorlu bir çalışmanın sonucunda kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Tanyolu köyünün yolu da kardan temizlenerek ulaşıma açıldı.

Ağrı İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarının tamamını ulaşıma açtıklarını belirterek, “Tanyolu köyümüzün yolu uzun zamandan beri kapalıydı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer 5 metreyi buluyordu. Ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucu yolumuzu ulaşıma açtık bu yolun açılması ile artık kapalı köy yolu kalmadı. Bu nedenle kış sezonunu bitirmiş olduk.” dedi.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.