Ağrı'da 50 Köyde Mera Islah ve Amenajman Projesi Gerçekleştirildi

Ağrı'da 50 Köyde Mera Islah ve Amenajman Projesi Gerçekleştirildi
Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü, hayata geçirdiği "Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında 50 köyde önemli çalışmalara imza attı.

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü, hayata geçirdiği "Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında 50 köyde önemli çalışmalara imza attı.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, mera alanlarının daha verimli ve hayvanlar için daha uygun hale getirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında köylere gölgelikler ve sıvatlar (sulama yalakları) dağıtıldığını söylediler. Bu dağıtımlarla hayvanların dinlenme ve su ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmasının hedeflendiğini vurgulayan yetkililer “Gölgelikler, özellikle yaz aylarında hayvanların güneşten korunmasını sağlarken, sıvatlar ise temiz ve sürekli su teminini kolaylaştırdı” dediler.

mera.jpeg

Proje çerçevesinde yapılan tohum ve gübre dağıtımlarıyla meraların bitki örtüsünün zenginleştirilmesi ve ot veriminin artırılmasının hedeflendiğini vurgulayan yetkililer “Köylere dağıtılan kaliteli tohumlar, meraların daha dayanıklı ve besleyici bitki örtüsüyle kaplanmasına katkıda bulundu. Gübreler ise toprağın besin değerini artırarak bitkilerin daha hızlı ve sağlıklı büyümesini sağladı. Mera alanlarının ıslah edilmesi ve iyileştirilmesi sayesinde hayvanların daha sağlıklı ve verimli beslenmesi mümkün hale gelirken, bu durum köylülerin gelir seviyesinin artmasına da katkıda bulundu” diye konuştular.

mera2.jpeg

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği "Mera Islah ve Amenajman Projesi" ile 50 köyde gerçekleştirilen çalışmaların sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek planlandığını dile getiren yetkililer “Bu projelerle, meraların sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi ve gelecekte de verimli kalması hedefleniyor. Böylece hem tarımsal üretim artacak hem de hayvancılık daha kârlı ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilecek” şeklinde konuştular.

mera3.jpeg

Proje kapsamında destek alan köylüler ise yapılan çalışmalardan ve sağlanan desteklerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “Meralar daha verimli hale geldi ve hayvanlarımız daha iyi besleniyor. Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz. Bu tür projelerin devam etmesini ve desteklerin artarak sürmesini istiyoruz” dediler.

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.