Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Ağrı | DASKEF heyeti, Antalya çalıştayı raporunu Millî Eğitim Bakanlığı’na sundu

DASKEF heyeti, Antalya çalıştayı raporunu Millî Eğitim Bakanlığı’na sundu

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu (DASKEF) heyeti, Antalya’da düzenlenen çalıştayın sonuç raporunu paylaşmak ve sektörün güncel sorunlarını aktarmak üzere Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Bakanlık bürokratlarını ziyaret etti.

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu (DASKEF) heyeti, Antalya’da düzenlenen çalıştayın sonuç raporunu paylaşmak ve sektörün güncel sorunlarını aktarmak üzere Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Bakanlık bürokratlarını ziyaret etti.

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu (DASKEF), sürücü kursları sektöründe yürütülen değerlendirme çalışmalarını ve Antalya’da gerçekleştirilen çalıştayın sonuç raporunu sunmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. DASKEF Başkanı Kenan Çetin öncülüğündeki heyet, Ankara’da Bakan Yusuf Tekin başta olmak üzere ilgili genel müdürlüklerle bir araya geldi.

Ziyarette Antalya çalıştayında ele alınan başlıklar, sürücü kurslarının mevcut uygulamalarda karşılaştığı sorunlar ve bölgesel eğitim ihtiyaçları kapsamlı şekilde Bakanlık makamlarına aktarıldı. Federasyon heyeti, özellikle Doğu Anadolu bölgesi ve Ağrı özelinde yürütülen eğitim süreçlerinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmelerde sektör açısından önem taşıyan iki başlık Millî Eğitim Bakanlığı’na iletildi. Bunlar; sürücü kursları yönetmeliğinde yer alan kota maddesinin kanun düzeyine çıkarılması ve yerli otomobil TOGG’un eğitim araçlarında kullanımına ÖTV muafiyeti sağlanması talepleri oldu. Heyet, bu iki düzenlemenin uygulanması halinde eğitimlerin niteliğinin artacağını ve kursların maliyet yükünün azalacağını belirtti.

Ziyaret kapsamında DASKEF heyeti, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner ile de bir araya geldi. Çalıştayın sonuç raporu sunularak, süreç boyunca sağlanan kurumsal destek için teşekkür edildi. Federasyon Başkanı Kenan Çetin, çalışmalar sırasında akademisyen ve eski milletvekili Mustafa Ilıcalı tarafından sağlanan katkıları da ifade ederek, raporun hazırlanmasında çok yönlü bir iş birliği yürütüldüğünü aktardı.

DASKEF heyeti, Antalya çalıştayı raporunu Millî Eğitim Bakanlığı'na sundu

Ankara’daki temasların, sektörün ihtiyaçlarının doğru makamlara iletilmesi ve sürdürülen çalışmaların kurumsal düzeyde güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...