Ağrı'nın gözü tren yolunda

Geçmiş yıllarda tren hattı bulunan ancak zamanla kaderine terkedilen Ağrı'da vatandaşların gözü tren yolunda.

Ağrı'nın gözü tren yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş yıllarda tren hattı bulunan ancak zamanla kaderine terkedilen Ağrı’da vatandaşların gözü tren yolunda.

Erzurum yolunda Horasan’a kadar gelen oradan Kars’a geçen Doğu treni bu sayede bölgenin kalkınmasında büyük etken olmuştu.

Bir benze proje haberi Ağrı’nın bir diğer komşusu Bitlis’ten geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) Müdürlüğü, Ankara-Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışlarının başladığını duyurdu.

Haber

Sağından, solundan üstünden altından tren hattı geçen Ağrı’nın mesafe kısa olmasına rağmen tren hattı bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle yük taşımacılığında tren hatlarının çok daha uyguna malzemeleri getirdiğine dikkat çeken vatandaşlar “Ağrı dışında çevre illerimizde tren hattı geçiyor. Ülkemizin Orta Asya’ya açılan kapısı olan Ağrı’ya tren neden gelmiyor. Kars’ın ardından Şimdi de Tatvan’da doğu gezileri başladı. Ağrı’dan nüfus olarak çok daha küçük olan yerlerden tren geçiyor. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru gibi birçok tarihi ve kültürel yapısı olan ilimizin neyi eksik” ifadelerini kullandılar.

Haber

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme