• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'nın genç judocuları Iğdır'dan madalyalarla döndü!

Ağrı'nın genç judocuları Iğdır'dan madalyalarla döndü!

Ağrılı judocular Iğdır'daki müsabakalardan üç madalya ile döndü.

Iğdır’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo 1. Etap Müsabakaları’nda Ağrı’yı temsil eden sporcular, başarılı sonuçlarla adlarını yarı finale yazdırdı. Farklı sıkletlerde yarışan üç sporcu, elde ettikleri derecelerle madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Anadolu Yıldızlar Ligi kapsamında 1-2 Temmuz 2025 tarihlerinde Iğdır’da düzenlenen Judo 1. Etap Müsabakaları, Türkiye genelinden birçok sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Ağrı’yı temsilen müsabakalara katılan sporcular, turnuvayı üç madalya ile tamamladı.

52 kilogram kadınlar kategorisinde mücadele eden Elif Daşdemir, rakiplerini geride bırakarak birincilik elde etti ve altın madalyanın sahibi oldu. 50 kilogram erkekler kategorisinde yarışan Muhammed Tayyip Aykut ise turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya kazandı. 70 kilogram kadınlar kategorisinde yarışan Hiranur Daşdemir de üçüncülük başarısı göstererek bronz madalyaya uzandı.

Ağrı'nın genç judocuları Iğdır'dan madalyalarla döndü!

Elde edilen sonuçlarla birlikte üç sporcu da Batman’da düzenlenecek olan yarı final müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Sporcular, yarı final öncesi hazırlıklarına antrenörleri eşliğinde başladı.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, müsabakalarda dereceye giren sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Genç sporcularımızın disiplinli çalışmaları ve antrenörlerinin özverisiyle güzel bir başarıya imza attık. İlimizi en iyi şekilde temsil ettikleri için kendilerini kutluyorum. Sporun tabana yayılması ve gençlerimizin bu tür organizasyonlarda yer alması bizim için çok kıymetli. Yarı final müsabakaları için hazırlık sürecini yakından takip ediyoruz. Sporcularımıza Batman’daki karşılaşmalar için başarılar diliyorum.”

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sporcuların başarısından duyulan memnuniyet dile getirildi ve yarı final yolculuklarında destek verileceği ifade edildi.

Ağrı'nın genç judocuları Iğdır'dan madalyalarla döndü!

 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme