Ağrı-Kağızman Yolunda çalışmalar durdu

Ağrı-Kağızman Yolunda çalışmalar durdu
Ağrı ve Kars’ı birbirine bağlayacak olan Ağrı Cumaçay-Kars Kağızman Karayolu'nun yapımında çalışmaların durduğu öğrenildi.

Ağrı ve Kars’ı birbirine bağlayacak olan Ağrı Cumaçay-Kars Kağızman Karayolu'nun yapımında çalışmaların durduğu öğrenildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan döneminde 2017 yılında hız kazanan ve bölge için büyük bir hayal olarak nitelendirilen bu projede önemli bir aşama kaydedilmişti.

vec1.jpeg

Proje, Ağrı-Kars arasındaki mesafeyi ciddi ölçüde azaltmayı ve iki tünel ile Erzurum-Horasan ile Kars arasındaki yolun hem kısalıp hem de düz hale gelmesini hedefliyordu. 120 kilometrelik yol ağının Ağrı kısmında 35 kilometrelik bölüm tamamlanmışken, Cumaçay kısmından ileriye giden projede Ortakent Köyü'nden sonra çalışmalar ilerleyemedi. Özellikle Tuzluca ve Kağızman bölgelerinde yapılması gereken çalışmaların ödenek eksikliği nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

vec2.jpeg

Bölge halkı, bu yolun tamamlanmasının Ağrı ve Kars arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracağını ve ekonomik olarak da önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor. Yolun tamamlanması ile birlikte iki şehir arasındaki ticaretin artması ve ulaşım süresinin kısalması bekleniyor.

Projenin ne zaman yeniden başlayacağı bilinmezken, yetkili firma çalışanları yol ile ilgili şuanda herhangi bir çalışma talimatı almadıklarını söylüyorlar.

vec3.jpeg

Bu durum, Ağrı ve Kars arasındaki ulaşım ve ticaretin gelişmesi adına büyük bir hayal kırıklığı oluştursa da, bölge halkı projenin en kısa sürede tamamlanmasını umut ediyor.

Konu ile ilgili yolu alan firma yetkilileri ile görüşen Ağrı Cumaçay Köyü Muhtarı Yavuz Kılıç "Firma yetkilileri ver personeli ile sürekli görüşüyoruz. Şuanda onlarda ödenek bekliyor. Bölgemizde mevsimler bildiğiniz gibi kısa. Şuanda herhangi bir çalışma yok. İnşallah kısa sürede bu sorun çözülür ve bölgemiz için çok önemli olan bu proje yeniden başlar" ifadelerini kullandı.

vec4.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum