Ağrı Eski Milletvekili Halil Aksoy’a hapis cezası

Ağrı Eski Milletvekili Halil Aksoy’a hapis cezası
Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy’’unda aralarında bulunduğu milletvekillerine hapis cezası verildi.

Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy’’unda aralarında bulunduğu milletvekillerine hapis cezası verildi. Van milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Nazmi Gür, HDP Hakkari eski Milletvekili Adil Zozani ve Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy, Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya tutuklu bulunan Halil Aksoy ve Nazmi Gür, cezaevinden video konferans sistemi SEGBİS ile katılırken; diğer sanıklar Adil Zozani, Aysel Tuğluk ve eski HDP Milletvekili Esat Canan duruşmada yer almadı.

Savcılığın mütalaasına göre, sanıkların 17 Ağustos 2012'de Şemdinli'yi ziyaretlerinde, terör örgütü mensupları ile samimi bir şekilde selamlaşma ve kucaklaşma görüntüsü sergiledikleri iddia edildi. Mahkeme, yapılan bu eylemin silahlı terör örgütü propagandası olduğunu belirterek Zozani ve Aksoy'a 7 yıl 6 ay, Tuğluk ve Gür'e ise 6'şar yıl hapis cezası verdi. Esat Canan ise beraat kararı aldı.

Mahkeme, sanıkların terör örgütü PKK/KCK mensupları ile bilinçli bir şekilde karşılaşmalarının terör örgütüne desteği meşrulaştırdığı ve propagandasını yaptığı gerekçesiyle cezalandırıldıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.