Ağrı Dağı'nın Nakış Nakış İşlendiği Türkü:
Ağrı'nın tarihi, Kültürü ve geleneklerinin yanı sıra Ağrı türkülerini ve hikâyelerini sizlere buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün ki haberimiz Ağrı'nın meşhur türküsü 'Ağrı Dağından Uçtum'
Ağrı Halk Oyunları Araştırmacısı ve Antrenörü Cenap Elem, Türk halk müziğinin sevilen türkülerinden biri olan "Ağrı Dağından Uçtum", Anadolu'nun mistik atmosferini ve doğanın güzelliklerini yansıtan dokusuyla hala en çok dinlenen şarkı olduğunu söyledi.
Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Halk Oyunları Araştırmacısı ve Antrenörü Cenap Elem; İsmail Ersoy, Celal Başer ve Muzaffer Sarısözen'in sözleri ve melodisiyle meşhur olan bu türkünün özellikle Ağrı Dağı'nın büyüleyiciliğiyle bütünleştiğini söyledi.
"Ağrı Dağından Uçtum" adını taşıyan bu türkünün Anadolu'nun zengin coğrafyasını ve dağlarının gizemli atmosferini yansıttığına da değinen Elem, “Ağrı Dağı, yüksekliği ve etkileyici görüntüsüyle Türk halk kültüründe önemli bir yere sahip. Türküdeki betimlemeler, dağın çevresindeki doğal güzellikleri ve çobanların yaşamını yansıtıyor” dedi.
Türkünün sözlerinde, aşkın melankolisi ve özlem temasının belirgin bir şekilde hissedildiğini vurgulayan Cenap Elem, “Yürekten sevilen birine olan özlem ve onun vefasızlığı üzerine dokunaklı satırlarla işlenen bu tema, dinleyicilerde derin duygusal izler bırakır.
Türkünün bestesi ve sözleri kadar, farklı sanatçılar tarafından yapılan yorumlar da dinleyicilerin ilgisini çekiyor. Farklı yorumlarla, her biri türkünün duygusal derinliklerini farklı bir şekilde ifade edilen "Ağrı Dağından Uçtum" türküsü, günümüzde de en çok dinlenen şarkılardan biridir” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





