Ağrı Dağı'nda güçlüklerle dolu zirve yolculuğu
Ağrı Dağı, yaz sezonunda da yerli ve yabancı dağcıların uğrak noktası olmaya devam ediyor.
Ağrı Dağı, yaz sezonunda da yerli ve yabancı dağcıların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Doğubayazıt’ın deneyimli dağcılık rehberlerinden Ensar Saltık, Yunanistan ve Slovakya’dan gelen uluslararası bir dağcı ekibiyle birlikte Ağrı Dağı zirvesine ulaştı.
Edinilen bilgilere göre ekip, tırmanışlarını bu sabah saat 06.20’de başarıyla tamamladı. 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirvede fotoğraf çektiren dağcılar, unutulmaz bir deneyim yaşadı. Zorlu yürüyüş boyunca çekilen görüntüler de kameralara yansıdı.
Rehber Ensar Saltık yaptığı açıklamada:
“Yunanistan ve Slovakya’dan gelen ekiple sabah 06.20’de zirveye ulaştık. Hava şartları ve zorlu yürüyüşe rağmen başarılı bir tırmanış gerçekleştirdik. Katılımcılar oldukça motiveydi ve zirvede büyük bir mutluluk yaşandı” dedi.
Tırmanışın ardından ekip, güvenlik önlemlerini alarak inişe geçti. Ağrı Dağı, kar ve buzla kaplı zirvesiyle yaz sezonunda hem yerli hem yabancı birçok dağcıya ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.
Bakmadan Geçme





