Ağrı Dağı günler sonra yüzünü gösterdi!
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde günlerdir yağış ve bulutlar nedeniyle görülemeyen Ağrı Dağı, havanın açılmasıyla yeniden ortaya çıkarak turizmcileri sevindirdi.
Haberin Özeti
- • Ağrı Dağı, günlerdir devam eden yağışlı ve bulutlu havanın ardından Doğubayazıt’tan yeniden görülmeye başladı.
- • Havanın açılmasıyla 5 bin 137 metrelik zirvenin ortaya çıkması, ilçedeki turizm işletmecilerini sevindirdi.
- • Zirve Paradise işletmecisi Nurcan Ardin, Ağrı Dağı’nın günler sonra görünmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Ağrı Dağı'nın yeniden görünmesi turizmcileri sevindirdi
Doğubayazıt'ta faaliyet gösteren Zirve Paradise işletmesinin sahibi Nurcan Ardin, günlerdir devam eden kapalı havanın ardından Ağrı Dağı'nın yeniden görünmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ağrı Dağı'nın ilçe için taşıdığı anlamı anlatan Ardin, dağın görünmediği günlerde eksikliğinin hissedildiğini söyledi.
Ardin, "Ağrı Dağı gözükmeyince ilçede bir şeyimizi kaybetmiş gibi oluyoruz. Özellikle ilçemize gelerek Ağrı Dağı'nı görmek isteyenlerin heyecanı bizleri de heyecanlandırıyor. Ağrı Dağı ortaya çıkınca hepimiz moralli oluyoruz. Günler sonra zirvenin gözükmesi bizleri sevindirdi." dedi.
Doğubayazıt'a gelen ziyaretçilerin hava durumuna bağlı olarak Ağrı Dağı'nı her zaman göremediğini belirten Ardin, özellikle dağın manzarasını izlemek isteyenler açısından açık havanın önemli olduğunu ifade etti.
Dağın ilçenin turizmindeki yerini anlatan Ardin, günlerdir bulutlarla kaplı olan zirvenin yeniden görünmesinin kendileri için de sevindirici olduğunu söyledi.
Bakmadan Geçme