• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da yükümlüler geçmişin izlerini toprağa, umutlarını geleceğe bıraktılar

Ağrı'da yükümlüler geçmişin izlerini toprağa, umutlarını geleceğe bıraktılar

Ağrı'da denetimli serbestlik yükümlüleri, hayatlarında yeni bir sayfa açmanın simgesi olarak kendi adlarına fidan dikti.

Ağrı’da denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler, hayatlarında yeni bir sayfa açmanın sembolü olarak kendi adlarına fidan dikti. Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte “İnsana Dokunuyor, İnsanı Dokuyoruz” anlayışıyla umut dolu bir mesaj verildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahmed-i Hani Havalimanı yolu üzerindeki Şehit İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit Adalet Ormanı’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Yükümlülerle Pilav Günü ve Fidan Dikim Etkinliği” adıyla düzenlenen programda, denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlüler hem mezuniyetlerini kutladı hem de kendi isimleriyle fidan dikerek geleceğe umut bıraktı.

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, törende yaptığı konuşmada, adaletin yalnızca cezalandırmakla değil, bireyi yeniden topluma kazandırmakla da ilgilendiğini belirtti. “Biz, ‘İnsana Dokunuyor, İnsanı Dokuyoruz’ şiarıyla hareket ediyoruz,” diyen Çalış, etkinliğin amacını şu sözlerle açıkladı:

“Toprakla buluşan her bir fidan, yükümlülerimizin ismini taşıyor. Bu fidanlar, geçmişte yapılan hatalardan arınıp, iyi bir birey olarak topluma yeniden karışacakları bir geleceği simgeliyor. Diktiğimiz her fidan, yeşeren bir umut, yeniden doğuşun bir işaretidir.”

Başsavcı Çalış, etkinliğin sadece bir fidan dikimi olmadığını, aynı zamanda yükümlülerin denetimli serbestlik sürecini başarıyla tamamladıklarının bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bu etkinlik, bir anlamda onların mezuniyet törenidir. ‘Pilav günü’ ifadesi de bu mezuniyetin, hayat ve aile karşısındaki yeni sorumlulukların bir hatırlatıcısıdır,” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Ağrı Valisi Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Göksel Önder, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper, hakim ve savcılar ile çok sayıda yükümlü katıldı. Protokol üyeleri, yükümlülerle birlikte fidanları toprakla buluşturarak geleceğe yeşil bir hatıra bıraktı.

Başsavcı Çalış, organizasyona verdikleri desteklerden dolayı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Türk Kızılay ve Şeker Fabrikası yetkililerine teşekkür etti.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme