• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Ağrı'da havaların ısınmasıyla birlikte semaver, mangal, sac tava ve kömür satışlarında artış yaşanıyor.

Ağrı’da baharın kendini göstermesiyle birlikte açık hava ürünlerine olan ilgi yeniden canlandı. Şehirde uzun süren kış aylarının ardından ısınan hava, vatandaşların doğayla buluşma isteğini artırdı. Bu durum, semaver, mangal, sac tava ve kömür gibi ürünlerin satışlarına da yansıdı.

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Meydan mevkiinde uzun yıllardır esnaflık yapan Mevlüt Dursun, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte satışlarında gözle görülür bir artış olduğunu ifade etti:

“Kışın daha çok soba ürünleri talep görüyordu. Şimdi ise mangal, semaver, küçük tüp, sac tava gibi bahara yönelik ürünlere yönelim var. Piknik ve bahçe sezonu başladı diyebiliriz,” dedi.

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Mevlüt Dursun, özellikle ekonomik ürün gruplarının tercih edildiğini belirtti. Mangal fiyatlarının 250 TL’den başladığını, mangal ile birlikte kömür satışlarının da arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlar bütçesini düşünüyor. Bu nedenle mangalla birlikte kömür alanlar oluyor. Ekonomik paketler sunuyoruz. Satışlarda bu kombinasyonlar çok tercih ediliyor.”

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Bölge halkının semaver kültürüne olan bağlılığı da bu dönemdeki satışlara yansıyor. Dursun, semaverlerin özellikle hafta sonları piknik planlayan aileler ve gençler tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

“Kömürlü ve çaydanlıklı semaverler rağbet görüyor. Sac tava da çok satılıyor. Artık bahçeye çıkan, yaylaya giden, pikniğe giden herkes yanına bu ürünleri alıyor,” dedi.

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Ürün satışlarının hava durumuna doğrudan bağlı olduğunu söyleyen Dursun, özellikle güneşli günlerde sabah saatlerinden itibaren müşteri yoğunluğu yaşandığını vurguladı:

“Güneş varsa satış var diyebiliriz. Hava ne kadar güzel olursa, dışarı çıkan insan sayısı da o kadar artıyor. Bu da doğrudan satışlara yansıyor,” diye konuştu.

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Ağrı’da Nisan ve Mayıs aylarında açık hava etkinliklerine yönelik ürünlerin satışlarının daha da artması bekleniyor. Esnaf, bu dönemi verimli geçirmek için ürün çeşitliliğini artırırken, vatandaşlar ise fiyat/performans dengesine dikkat ederek alışveriş yapıyor.

Ağrı'da vatandaşların bahar keyfi başladı mangal sezonu açıldı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme