Ağrı'da sobayı kaldırıp yerine semaver kurdu, iki işi birden çözdü
Ağrı şehir merkezinde Star Çay Evi'ni işleten Serkan Altun, soğuk havalara karşı soba yerine kurduğu semaverle hem iş yerini ısıtıyor hem de müşterilerine sıcak çay ikram ediyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı şehir merkezindeki 1704. Sokak’ta Star Çay Evi’ni işleten Serkan Altun, soba yerine kurduğu semaverle hem iş yerini ısıtıyor hem de müşterilerine taze çay servisi yapıyor.
- • Soğuk havaların etkisini artırmasıyla farklı bir yöntem geliştiren Altun, semaverin yaydığı sıcaklık sayesinde kahvehanesinde sıcak bir ortam oluşturuyor.
- • Semaveri hem ısınma hem de çay hazırlama amacıyla kullanan Altun, bu uygulamayla müşterilerine sıcak ve rahat bir ortamda hizmet sunmayı amaçlıyor.
Kış aylarında sıcak çayın keyfi bir başka
Ağrı’da kahvehaneler ve çay ocakları, özellikle soğuk havalarda vatandaşların bir araya geldiği sosyal alanlar arasında bulunuyor. Gün içerisinde sohbet etmek, dinlenmek ve sıcak bir bardak çay içmek isteyen vatandaşlar bu işletmeleri tercih ediyor.
Star Çay Evi’nde uygulanan semaverli ısınma yöntemi de geleneksel çay kültürüyle kış şartlarını bir araya getiriyor. Semaverden yayılan sıcaklık, müşterilerin oturduğu alanın ısınmasına katkı sağlarken hazırlanan çaylar da servis ediliyor.
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Ağrı'da Kızılay Haftası'nda iyilik hareketi çocuklara anlatılıyor
Diyadin'de dev sera yatırımı için çalışmalar hızla ilerliyor
Ağrı'ya İlk Kar Ne Zaman Yağacak? Tahmin Modelleri Kasım İçin Tarih Verdi
Ağrı'da iki okulun bulunduğu caddede ulaşım çileye dönüştü
Ağrı’da esnafa 5 milyon TL kredi fırsatı! Başvurular başlıyor
Patnos'ta 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü direğe çarptı, 6 kişi yaralandı