Ağrı'da Şehir Hastanesi çağrısı

Ağrı Sivil Toplum Örgütleri Birliği, yaptığı ortak basın açıklamasıyla kentte yıllardır gündemde olan şehir hastanesi ihtiyacının artık ertelenemeyecek bir noktaya geldiğini belirtti.

Ağrı Sivil Toplum Örgütleri Birliği, yaptığı ortak basın açıklamasıyla kentte yıllardır gündemde olan şehir hastanesi ihtiyacının artık ertelenemeyecek bir noktaya geldiğini belirtti. Açıklamada, Ağrı halkının sağlık hizmetlerinde uzun süredir mağduriyet yaşadığı vurgulanarak, şehir hastanesinin kurulmasının “bir lütuf değil, gecikmiş bir hak” olduğu ifade edildi.

“Ağrı halkı artık söz değil, İcraat bekliyor”

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin pek çok ilinde şehir hastanelerinin hizmete girdiği, ancak Ağrı’nın hâlâ bu temel sağlık yatırımından mahrum bırakıldığına dikkat çekildi. Nüfusu Ağrı’dan daha az olan illerde modern hastaneler bulunduğuna değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ağrı halkı, yıllardır sağlık hizmeti almak için çevre illere sevk edilmek zorunda kalmaktadır. Hastalar, yaşlılar ve çocuklar kilometrelerce yol gitmekte, bu durum büyük bir çileye dönüşmektedir. Sağlık hizmetlerinde yaşanan bu eşitsizlik, hem insani hem de vicdani açıdan kabul edilemez bir tablodur.”

“Kış koşulları ve ulaşım zorlukları göz ardı edilmemeli”

Ağrı’nın zorlu coğrafi koşullarına ve sert kış iklimine vurgu yapılan açıklamada, şehir hastanesi ihtiyacının hayati bir zorunluluk haline geldiği belirtildi:

“Ağrı’nın coğrafi şartları, ulaşım zorlukları ve sert kış koşulları göz önünde bulundurulduğunda şehir hastanesine duyulan ihtiyaç daha da elzem hale gelmiştir. Ancak bugüne kadar somut bir adım atılmaması kamu vicdanında derin bir rahatsızlık yaratmaktadır.”

“Bu bir sağlık değil, Adalet meselesidir”

Açıklamanın devamında, şehir hastanesi talebinin yalnızca bir sağlık yatırımı değil, aynı zamanda adalet ve eşit vatandaşlık hakkı meselesi olduğu ifade edildi.

“Sağlıkta fırsat eşitliği, Anayasamızın ve insan haklarının temel unsurlarındandır. Devletin her vatandaşa aynı hizmeti sunması, sosyal adalet anlayışının bir gereğidir.”

“Takipçisi olacağız”

Ağrı Sivil Toplum Örgütleri Birliği, konunun sadece gündeme getirilmekle kalmayacağını, çözüm bulunana kadar takipçisi olunacağını belirtti:

“Ağrı halkı artık ‘söz’ değil, icraat beklemektedir. Çünkü sağlık ertelenemez, insan hayatı beklemeye gelmez. Bu konunun takipçisi olacağımızı ve toplumun her kesimiyle birlikte hareket edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!