• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da sağlık sistemi yeniden mi yapılanıyor? Neler değişti, neler değişecek?

Ağrı'da sağlık sistemi yeniden mi yapılanıyor? Neler değişti, neler değişecek?

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlar atıldı.

AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik sürdürülen çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Başkan Yıldız, sağlık sistemindeki mevcut sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi amacıyla önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurguladı.

Yıldız’ın verdiği bilgilere göre, Ocak 2025 tarihinde 14.835 olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) bekleyen randevu sayısı, alınan önlemler sayesinde Mayıs 2025 itibarıyla 9.233'e düşürüldü. Bu düşüşte en etkili adımlardan biri, haftalık 19 gece polikliniğinin aktif hale getirilmesi oldu. Böylece hasta kabul kapasitesi artırılarak, yoğunluk azaltıldı.

Görüntüleme Hizmetlerinde Dikkat Çeken İyileştirmeler

Başkan Yıldız, MR randevularında yaşanan yoğunluğun azaltılması için de ciddi adımlar atıldığını belirtti. Ocak 2025'te 7 ay olan MR randevu süresi, Mayıs 2025 itibarıyla 1 aya indirildi. Ayrıca, aylık MR çekim sayısı Ocak ayında 2.702 iken, Nisan ayında 3.733’e yükseldi. İkinci bir MR cihazı için ihale süreci başlatıldı ve cihazın hizmete alınmasıyla bekleme sürelerinin daha da kısalması bekleniyor.

Tomografi tetkiklerinin aynı gün içinde gerçekleştirildiğini açıklayan Yıldız, ultrasonografi randevu süresinin Ocak ayında 6 ayken, Mayıs ayında 2 aya indirildiğini söyledi. Meme ultrasonografisi (USG) randevu süresi ise aynı dönemde 6 aydan 20 güne düşürüldü. Aylık USG çekim sayısı da Ocak ayında 2.451 iken, Nisan ayında 3.411’e çıktı.

Endoskopi ve Kolonoskopide Süreler Kısaldı

Ayrıca, endoskopi ve kolonoskopi randevu sürelerinde de belirgin iyileştirmeler yapıldı. Ocak 2025'te 8 ay olan bekleme süresi, Mayıs 2025'te 2,5 aya kadar indirildi. Bu alandaki randevu yoğunluğunun azaltılması, hasta memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

Kemoterapi Tedavisinde Yerel Hizmet Desteği

Başkan Yıldız, kemoterapi tedavisi alan aylık 472 hastanın başka merkezlere sevk edilmeden tedavi aldığını belirterek, bu hastaların takip ve tedavilerinin Ağrı’da sürdürülebildiğini vurguladı.

Hekim Kadrosunda Artış

Hastanede görev yapan hekim sayısında da artış sağlandı. Mevcut durumda, 149 uzman hekim ve 27 pratisyen hekim olmak üzere toplam 176 hekim hizmet veriyor. Ayrıca, 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında Ağrı’ya 35 uzman ve 27 pratisyen hekim olmak üzere toplam 62 yeni kadro tahsis edildi.

MR Ünitesindeki Teknik Sorun Hızla Giderildi

Yıldız, geçtiğimiz günlerde MR biriminde yaşanan su basma olayının sadece 3 saat içinde çözüme kavuşturulduğunu, tedbir amaçlı bir gün ara verildikten sonra 17 Mayıs 2025 tarihinden itibaren MR çekimlerine yeniden başlandığını belirtti.

Ağrı'da sağlık sistemi yeniden mi yapılanıyor? Neler değişti, neler değişecek?

Basında yer alan bazı eleştiriler üzerine açıklamalarda bulunan Yıldız, şunları söyledi:

“Ağrı’mızın sağlık alanında yaşadığı sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hastanemizde yapılan bu iyileştirmelerle vatandaşlarımızın daha kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti almasını hedefliyoruz. Tüm bu gelişmeler somut verilerle ortadadır ve yapılan eleştirilerin aksine, Ağrı halkının hizmetine sunulan imkanlar her geçen gün artmaktadır.”

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme