Ağrı'da köy okulunda fırçalar konuştu, notalar yankılandı
Ağrı'nın Hamur ilçesindeki Ekincik İlkokulu, sanatın birleştirici gücünü hissettiren özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Ağrı’nın Hamur ilçesinde bulunan Ekincik İlkokulu, öğrenciler için unutulmaz bir sanat etkinliğine sahne oldu. Okulda düzenlenen özel programda hem resim hem de müzik sanatı bir araya geldi. Öğrenciler, dünyaca ünlü ressamların eserlerini kendi özgün yorumlarıyla yeniden tuvale aktarırken, profesyonel müzik öğretmenlerinden oluşan bir ekip de okula özel konser düzenledi.
Bu anlamlı etkinlik sayesinde öğrenciler yalnızca sanatsal becerilerini sergilemekle kalmadı; aynı zamanda sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmenin yollarını keşfettiler. Resim çalışmaları sırasında dünya ressamlarının izinden giden minik sanatçılar, fırça darbeleriyle iç dünyalarını yansıttı. Müzik bölümü ise öğrenciler için tam anlamıyla keşif dolu bir deneyim sundu. Farklı enstrümanlarla tanışma fırsatı bulan çocuklar, müzikle olan bağlarını güçlendirdi.
Etkinliğin öncülüğünü üstlenen okul müdürü Merve Işıl Koçer, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Bugün, öğrencilerimizin fırçalarından dünyaca tanınan ressamların eserlerini yeniden hayat buldurduk. İnsanlar zaman zaman duygularını ifade etmekte zorlanabilir. Sanatçılar ise bu duyguları fırça, boya ya da nota ile dışa vurur. Biz de çocuklarımızın bu sanatçılarla bağ kurmasını, onların yaşadıklarını anlamalarını istedik. Bu kapsamda öğrencilerimizin elinden çıkan yeniden yorumlanmış tabloları sergiledik. Ayrıca müzik ekibimize de yürekten teşekkür ederim. Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Öğrencilerimiz adına çok keyifli ve öğretici bir etkinlik oldu. Destek veren tüm ekibe gönülden teşekkür ediyorum.”
Etkinlikte dikkat çeken bir diğer isim ise müzik öğretmeni Ayşe Aslanboğa Yıldırım’dı. Yıldırım, kırsal kesimdeki okullarda müzik eğitiminin eksikliğine değinerek, gerçekleştirdikleri projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti:
“Bugün ‘Hem Müziğimizi Tanıyalım, Hem Enstrümanımızı Tanıyalım’ projemizin ilk adımını Ekincik İlkokulu’nda attık. Ne yazık ki köy okullarında müfredat gereği öğrenciler müzik derslerine yeterince erişemiyor, enstrümanları yakından tanıma şansı bulamıyor. Vuslat Evi olarak bizler bu eksikliği gidermek adına bir araya geldik. Hem çocuklarımızla hem de öğretmen arkadaşlarımızla köy köy gezerek müziğimizi tanıtıyor, enstrümanları gösteriyor ve konserler düzenliyoruz. Bugün bizim için çok özel bir deneyimdi. Öğrenciler içinse adeta yeni bir dünyanın kapısı aralandı. Umarım bu yolculuk devam eder ve daha çok çocuğa ulaşırız.”
Bakmadan Geçme





