• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da köy okullarının kütüphanelerine yeni kitaplar kazandırıldı

Ağrı'da köy okullarının kütüphanelerine yeni kitaplar kazandırıldı

Ağrı'daki köy okullarına kitap desteği sürüyor proje, Vali Mustafa Koç'un eşi Neslihan Gül Koç'un öncülüğünde yürütülüyor.

Ağrı Valisi Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç’un destekleriyle yürütülen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, köy okullarına yönelik eğitim destekleri devam ediyor. Bu kapsamda, köy okullarının kütüphanelerine kitap bağışları yapılarak öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini teşvik etmek ve kırsal bölgelerdeki öğrencilerin bilgi kaynaklarına erişimini artırmak amacıyla yürütülen bu çalışma, Ağrı’daki çeşitli köy okullarında kütüphane içeriklerinin zenginleştirilmesine olanak tanıyor. Neslihan Gül Koç’un öncülüğünde yürütülen proje, eğitime gönül veren yayınevleri ve bireylerin desteğiyle daha geniş bir etkiye ulaşmayı amaçlıyor.

Ağrı'da köy okullarının kütüphanelerine yeni kitaplar kazandırıldı

Bu kapsamda, Timaş Yayınları tarafından sağlanan kitap bağışıyla köy okul kütüphanelerine önemli katkılar sunuldu. Ayrıca kitap temin sürecinde destek sağlayan Sayın Cüneyt Tekin’e de teşekkür edildi. Kitap bağışlarının, özellikle kütüphane imkanları sınırlı olan okullarda öğrenim gören öğrencilerin kitaplarla buluşmasını kolaylaştırdığı belirtildi.

Yürütülen bu çalışma, sadece materyal desteği sağlamakla kalmayıp, öğrencilerde okuma alışkanlığının gelişmesini teşvik etmeyi, kültürel ve akademik gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Projenin yerel düzeyde oluşturduğu etki, kırsal eğitimde sürdürülebilir destek modelleri açısından da örnek teşkil ediyor.

Ağrı'da köy okullarının kütüphanelerine yeni kitaplar kazandırıldı

Ağrı Valiliği öncülüğünde sürdürülen bu girişim, eğitime yapılan katkının sadece bugünün değil, yarının bireylerini yetiştirmek adına önemli bir yatırım olduğu gerçeğini yansıtıyor.

Kitap bağışı yapılan okullarda öğretmenler ve öğrenciler projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, desteklerin süreklilik kazanması temennisiyle projeye katılanlara teşekkürlerini sundular.

 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme