• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı Kahramanmaraş'taki saldırı için tek yürek oldu

Ağrı Kahramanmaraş'taki saldırı için tek yürek oldu

Kahramanmaraş'taki saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Ağrı'da gıyabi cenaze namazı kılındı ardından basın açıklaması yapıldı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Ağrı’da, Kahramanmaraş’taki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 1 öğretmen ve 8 öğrenci için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
  • Yoğun katılımın olduğu namazda, vatandaşlar derin üzüntülerini dile getirerek benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
  • Basın açıklamasında, eğitimin kutsallığı vurgulanarak okulların güvenliğine dikkat çekildi ve toplum çocuklarımızı korumaya davet edildi.

Kahramanmaraş’ta bir okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 1 öğretmen ve 8 öğrenci için Ağrı’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı çıkışında Merkez Camisi önünde bir araya gelen vatandaşlar, saldırıda yaşamını yitirenler için dua ederek taziyelerini dile getirdi ardından basın açıklaması yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu programda, hayatını kaybedenler için saf tutularak gıyabi cenaze namazı eda edildi. Vatandaşlar, yaşanan acının derinliğine dikkat çekerek benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Ağrı'da Kahramanmaraş'taki saldırı için tek yürek oldu

“Eğitim ve öğretmenlik kutsal bir değerdir”

Basın açıklamasında yapılan konuşmada, saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için derin üzüntü dile getirilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bugün burada yürekleri yakan saldırıların ardından Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da şehit düşen öğretmenimiz ve öğrencilerimiz için bir araya geldik. Rabbimizden niyazımız onları rahmetiyle kuşatması, geride kalanlara sabır ihsan etmesidir. Bugün burada kaybettiğimiz canlar için gıyabi cenaze namazı kıldık ve dualarımızla onları Rabbimize emanet ettik. Bu vesileyle eğitimin ve öğretmenin değerini her fırsatta hatırlatan Diyanet yetkililerine teşekkür ediyoruz. Dinimizin ilk emri ‘Oku’dur ve öğretmenlik peygamber mesleğidir. İlme ve öğretmene verilen değer, toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur.”

Ağrı'da Kahramanmaraş'taki saldırı için tek yürek oldu

“Okullarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkmalıyız”

Açıklamanın devamında eğitim kurumlarının güvenliğine dikkat çekilerek toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunuldu:

“Eğitimciler olarak okullarımızın güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınması için hassasiyetimizi ortaya koyduk. Şiddete karşı çok yönlü tedbirlerin alınmaya başlandığını görmek bizler için önemlidir. Eğitim çalışanları olarak çocuklarımızı ve okullarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Dijital ortamların getirdiği tehditlere karşı herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Okullarımıza yönelen saldırıları milletimizin geleceğine yönelik bir tehdit olarak görüyoruz. Bu nedenle tüm toplumu, çocuklarımıza ve eğitim kurumlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Program, hayatını kaybedenler için okunan duaların ardından yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme