Ağrı'da jeotermal mucizesi: Domatesler Avrupa yolunda
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dondurucu kış şartlarına rağmen jeotermal kaynaklarla ısıtılan seralarda yılın dört mevsimi domates üretimi yapılıyor.
Çalışmaları yerinde incelemek üzere seraları ziyaret eden Önder Bozkurt’a, Furkan Korkusuz ve Mehmet Hüseyinoğlu da eşlik etti. Yetkililerden bilgi alan Vali Bozkurt, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyadin’de jeotermal kaynaklar kullanılarak tarımsal üretim yapılmasının büyük bir avantaj sağladığını vurguladı. Vali Bozkurt, projenin altı etaptan oluştuğunu belirterek:
“Şu anda bu alanın iki etabında aktif üretim devam ediyor. Bu iki etap içerisinde ikişer adet olmak üzere toplam iki büyük seramız bulunuyor. Her biri 20 dekar olan bu seralarda toplam 40 dekarlık bir alanda üretim yapılıyor. Jeotermal kaynakların kullanılması burada çok önemli bir avantaj sağlıyor. Yaklaşık 65-70 santigrat dereceye ulaşan sıcaklık, ısınma maliyetlerini ciddi ölçüde düşürüyor ve bu da üretici için önemli bir artı değer oluşturuyor.” dedi.
Bakmadan Geçme