Ağrı'da her sezon olduğu gibi büyük lahanalar ilgi görüyor
Ağrı'da kış hazırlıkları başladı Meydan ve Eski Van Caddesi'nde tezgâhlara çıkan büyük lahanalar vatandaşın ilgisini çekiyor.
Ağrı’da kış hazırlıkları sürerken, şehir merkezinde özellikle Meydan ve Eski Van Caddesi üzerinde tezgâhlara çıkan büyük boy lahanalar yoğun ilgi görüyor. Her yıl olduğu gibi bu sezon da vatandaşlar kışlık yiyeceklerin başında gelen lahanayı turşu, dolma ve çeşitli yemeklerde kullanmak için satın alıyor.
Tezgâhlarda yer alan lahanaların büyük boyutları dikkat çekerken, esnaf bu yıl talebin önceki yıllara göre daha erken başladığını belirtiyor. Lahana fiyatlarının uygun olması ve kışa hazırlık geleneğinin sürmesi, cadde üzerinde hareketliliğin artmasına neden oldu.
Alışveriş yapan vatandaşlardan Mehmet Kaya, KARAKÖSE HABER’e yaptığı kısa açıklamada, Ağrı’da kış hazırlığının ayrı bir önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:
“Biz her yıl bu dönemde lahanamızı alırız. Turşusunu kurarız, dolmasını yaparız, bir kısmını da kışa saklarız. Havalar soğumadan almak gerekiyor çünkü ilerleyen haftalarda hem fiyat değişiyor hem de büyük lahanalar tükeniyor.”
Kaya, özellikle yöresel dolmalar için büyük ve sert yapraklı lahanaların tercih edildiğini, bu nedenle sezonun başında iyi ürün bulmak için vatandaşların yoğunluk oluşturduğunu ifade etti.
Eski Van Caddesi’nde tezgâh açan satıcılar ise lahanaların yerli üretim olduğunu, tarladan çıktığı gibi vatandaşla buluşturulduğunu belirterek hem fiyat hem kalite açısından sezonun iyi başladığını dile getirdi.
Bakmadan Geçme



