Ağrı'da doğalgaz olmayan köylerde kömür alımı hız kazandı
Ağrı'da yaz ayları devam ederken vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı. Doğalgaz altyapısı olmayan bölgelerde yaşayanlar, soba ve kalorifer kömürlerini şimdiden temin ediyor.
Ağrı’da yaz ayları devam etmesine rağmen vatandaşların kış hazırlıkları hız kazandı. Doğalgaz altyapısı bulunmayan evlerde ve köylerde yaşayan vatandaşlar, soğuk kış günlerinde yakacak sıkıntısı yaşamamak için şimdiden kömür alımlarına başladı.
Kent merkezinde ve çevre köylerde satış yapan esnaflardan Fırat Bozkuş, vatandaşların kışı rahat geçirebilmek amacıyla alışverişlerini erken dönemde yaptığını belirtti. Bozkuş, yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız, kış aylarının uzun ve sert geçeceğini bildikleri için şimdiden kömür talebinde bulunuyor. Soba kömürünün tonu 11 bin TL, kalorifer kömürünün tonu ise 12 bin TL olarak satışa sunuluyor. Fiyatların yüksek olmasına rağmen talep yoğun. İnsanlar, kışın soğukla mücadele edebilmek için şimdiden stok yapmayı tercih ediyor” dedi.
Ağrı’nın yüksek rakımlı ve sert iklim koşullarına sahip olmasının, vatandaşları erken hazırlık yapmaya yönlendirdiği kaydediliyor. Özellikle köylerde ve doğalgaz altyapısı bulunmayan yerleşim alanlarında yaşayan aileler, kömür alımlarını yaz aylarında tamamlayarak kışın olası fiyat artışlarından etkilenmemeyi hedefliyor.
Bakmadan Geçme





