• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da 20 bin nüfuslu mahallede elektrik tepkisi! 'Karanlığa gömüldük'

Ağrı'da 20 bin nüfuslu mahallede elektrik tepkisi! 'Karanlığa gömüldük'

Ağrı merkez 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Erkan Aydemir, sık yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarına tepki göstererek kalıcı çözüm istedi.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Ağrı 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Erkan Aydemir, yaklaşık 20 bin nüfuslu mahallede sık yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarına tepki gösterdi.
  • Kesintiler ve düzensizlikler nedeniyle vatandaşların elektronik eşyaları zarar görüyor, inşaat çalışmaları aksıyor ve esnaf büyük mağduriyet yaşıyor.
  • Muhtar Aydemir, daha önce yapılan başvuruların sonuçsuz kalması üzerine yetkililerden soruna kalıcı çözüm ve altyapı incelemesi talep etti.

Ağrı Merkez 100. Yıl Mahallesi’nde yaşandığı belirtilen elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmaları mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle Muhtarı Erkan Aydemir, sorunun uzun süredir devam ettiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

100. Yıl Mahallesi Muhtarı Erkan Aydemir, mahallede sık sık elektrik kesintileri yaşandığını, enerjinin verildiği dönemlerde ise voltaj dalgalanmaları nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığını ileri sürdü. Mahalle sakinlerinden kendisine çok sayıda şikâyet ulaştığını ifade eden Aydemir, sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşturulmasını istedi.

Kesintiler ve voltajdaki düzensizlikler nedeniyle bazı evlerde beyaz eşya ve elektronik cihazların zarar gördüğünü öne süren Aydemir, mahallede devam eden inşaat çalışmalarının da elektrik kesintilerinden olumsuz etkilendiğini söyledi. Elektrikle çalışan makinelerin devre dışı kalması nedeniyle işlerin zaman zaman durduğunu belirten Aydemir, esnaf ve çalışanların da mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Sorunla ilgili daha önce resmi başvurular yapıldığını ancak sonuç alınamadığını savunan Muhtar Aydemir, yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı mahallede elektrik sorununun günlük yaşamı ciddi şekilde etkilediğini kaydetti.

“Bir arızanın giderilmesi için saatlerce bekliyoruz”

Yetkililere seslenen 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Erkan Aydemir, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Günlerdir, haftalardır mahallemizde yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmaları nedeniyle vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Her gün mahalle sakinlerimiz kapımızı çalıyor. Evlerde elektronik cihazların ve beyaz eşyaların zarar gördüğüne ilişkin şikâyetler alıyoruz. İnşaatlarda elektrikle çalışan makineler duruyor, vatandaşımızın işi aksıyor.”

Arızalara müdahale süresinin de uzun olduğunu ileri süren Aydemir, “Bir arızanın kısa sürede giderilmesi gerekirken saatlerce elektriksiz beklediğimiz oluyor. Yaklaşık 20 bin nüfusun yaşadığı bir mahalleden söz ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu şekilde mağdur edilmesini kabul etmiyoruz. Sorunun geçici müdahalelerle değil, kalıcı bir çözümle giderilmesini istiyoruz.” dedi.

“Mahallemizin mağduriyeti giderilsin”

Aydemir, yapılan başvuruların dikkate alınmasını ve elektrik altyapısında gerekli incelemelerin gerçekleştirilmesini talep ederek, “İlgili kurumları göreve davet ediyoruz. Mahallemizde yaşanan kesintilerin ve voltaj sorunlarının nedeni tespit edilmeli, gerekli altyapı çalışmaları bir an önce yapılmalıdır. Vatandaşlarımızın eşyasına, emeğine ve günlük yaşamına zarar veren bu sorun artık çözülsün. Mahalle halkımız adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme