Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Şehit Polis Mahmut İkibeş Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan gelen öğrenci, öğretmen ve idarecileri belediyede ağırladı.
Başkan Akbaba, down sendromlu öğrencilerle bir araya gelmenin kendisi için büyük bir mutluluk ve onur olduğunu belirterek, “Koşulsuz sevgileri, içten gülümsemeleri ve eşsiz yetenekleriyle down sendromlu bireyler, toplumumuza değer katan çok özel insanlar. Onların sosyal hayata tam ve eşit katılımı için her zaman yanlarında olacağız” dedi.
Toplumda farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çeken Akbaba, “Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Her birey farklıdır ve her birey değerlidir” sözleriyle birlik ve empati mesajı verdi.
Ziyaretin sonunda Başkan Akbaba, özel misafirlerine çeşitli hediyeler takdim ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi. Samimi ve sıcak geçen buluşma, hem öğrenciler hem de belediye personeli için unutulmaz anlara sahne oldu.